Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-05-2008, 13:32   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
65'lik ninenin okuma azmi

VAN (İHA) - Van'ın Gevaş ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Vahide nine gösterdiği okuma azmi ile herkese örnek oluyor.

İlçeye bağlı Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden Vahide Üstün (65) adlı yaşlı kadın, Okuma Odası Projesi kapsamında açılan ve ilköğretim öğrencilerine hizmet veren Etüt Merkezi'ne giderek okuma yazma öğreniyor. Hiç kimsenin yardımı olmadan bir şeyler yapmak için okuma yazma öğrenmek istediğini belirten Vahide nine "Artık hiç kimsenin yardımını almadan istediğim kurumda derdimi anlatabileceğim. Bu kadar güzel bir duyguyu daha önce hiç tatmamıştım. Okumanın yaşı yoktur. Keşke daha önce okuyabilseydim. Ama kısmet bu güneymiş" dedi.

Okuma yazma bilmenin faydalarından da bahseden Vahide nine "Ben 65 yaşındayım. Okuma yazmam olmadığı için hastaneye veya bir başka kuruma gittiğim zaman başkalarından yardım almak zorunda kalıyordum. Ama şimdi hem okuyup hem de yazabiliyorum. Artık bundan sonra hiç kimsenin yardımını almadan her yere gidebilirim" dedi.

Etüt Merkezi'nde öğretmenlik yapan Gülten Çiftçi ise, insanlara bir şeyler öğretmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Ben Etüt Merkezi'nde ilköğretim okulunda okuyan öğrencilere takıldıkları konularda yardımcı oluyorum. Öğle arası bir saatlik boş zamanım var. Bu zamanımın boş geçmesine gönlüm razı olmadığı için okuma ve yazma bilmeyen bayanlara ders vermek istedim. Şu an 12 bayana okuma yazma öğretiyorum. Bunlardan biri de Vahide ninedir. Vahide ninenin okuma ve yazma isteği karşısında hayran kaldım. Öğretilen her şeyi çok çabuk kavrıyor" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla