Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-05-2008, 14:32   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 F-16'lar 2 Şehit için Bombalıyor

Kato Dağı'nda Çıkan Çatışmada 2 Askerin Şehit Olmasının Ardından F-16 Savaş Uçakları Kato Dağı'ndaki Terörist Grupları Uzun Menzilli Füzeler ile Vuruyor.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda çıkan çatışmada 2 askerin şehit olmasının ardından Diyarbakır Askeri Havaalanı'ndan bomba yüklü olarak kalkan F-16 savaş uçakları Kato Dağı'ndaki terörist grupları uzun menzilli füzeler ile vuruyor.

Sıcak çatışmaların yaşandığı bölgede Kuzey Irak'tan Türkiye'ye giriş yapmak isteyen bir grup teröristin çember altına alındığı öğrenildi. 3 bin asker ve çok sayıda köy korucusunun da katıldığı operasyonlarda Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan Skorsky tipi 2 helikopter ve Kobra tipi helikopterle sarp kayalıklara jandarma özel harekat timleri indirildi.

Şırnak'ın Kato Dağı'nda PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada 2 askerin şehit olması 1 askerin yaralanmasının ardından bölgede operasyonlar hızlanırken, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nde gece başlayan olağanüstü hareketlilik gün boyunca sürdü. Askeri Havaalanı'ndan uzun menzilli füzeler ile peş peşe kalkan 9 adet F-16 savaş uçağı operasyonların yoğunlaştığı Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'na doğru yöneldi. Uçaklar verilen koordinatlar doğrultusunda teröristlerin kaçtığı sığınakları bombaladı. Savaşan şahinler görevlerini başarıyla tamamlayarak üslerine geri döndükten sonra tatbikat yaptı.

BÖLDEGE OPERASYONLAR YOĞUNLAŞTI PKK terör örgütüne yönelik son yılların en büyük operasyonunu düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun genelinde operasyonlarını aralıksız sürdürürken, hava destekli operasyonlar 2 günden bu yana Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda yoğunlaştı. Bir grup teröristin eylem yapmak için Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızacağının öğrenilmesinin ardından, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan çok sayıda Skorsky ve Kobra tipi helikopter Kato Dağı'nın önemli stratejik bazı noktalarına jandarma özel harekat timleri indirdi. Kato Dağı eteklerinde yer alan Kumtik, Gelireş ve Govik alanları ise havan topları ve Kobra tipi helikopterler tarafından uzun süre vuruldu. Sarp kayalıklarda süren harekata 2 bin asker ve çok sayıda geçici köy korucusu katılıyor. Bölgede sıcak operasyonların sürdüğü bildirildi.

SİİRT'TE SIĞINAKTA ÇOK SAYIDA SİLAH VE BOMBA ELE GEÇİRİLDİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava destekli olarak süren operasyonlara ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu 1 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada ayrıca Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir sığınakta çok sayıda kaleşnikof silah ve el bombası ele geçirildiği belirtildi. Yazılı yapılan açıklamada şöyle denildi:

'Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşılmıştır. Teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Siirt ili Eruh ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyetinde, terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet el bombası, 63 adet makineli tüfek mermisi, 1 adet roketatar mühimmatı ile muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.'
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN

Konu aLeN tarafından (22-05-2008 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir..
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla