Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2008, 08:21   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şenol Güneş'in ismi ölümsüzleşiyor

Şenol Güneş'in ismi ölümsüzleşiyor


Click the image to open in full size.

A Milli Takım ile 2002 Dünya Kupası'nda gösterdiği başarıyla herkesin takdirini kazanan Teknik Direktör Şenol Güneş'in ismi ölümsüzleşiyor.


Bahçelievler Belediye Başkanlığı'nın başlattığı, Türk futboluna hizmet eden teknik adam ve sporcuların isimlerinin ölümsüzleştirilmesi projesi kapsamında yapılan çalışmalar sonunda Şenol Güneş'in de isminin spor salonuna verileceği açıklandı.

Bahçelievler Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ''Türk futbolu'na doğduğu kent Trabzon'da başlayarak, ülkemizin, değişik spor kulüplerinde görev yapan Şenol Güneş, Türk futbol tarihinde futbolcu-kaleci olarak en uzun gol yememe rekoruna da sahip oldu. Türk Milli Takımının kaptanlığını yaptı.

Boluspor, İstanbulspor, Antalya, Sakarya ve Trabzon'da antrenörlük de yapan Şenol güneş, Türk Milli Takımını 48 yıl aradan sonra, FİFA Dünya Kupasına (2002) taşıyarak, Türk Milli Takımının 3.lük başarısını elde etmiş, 2003 yılında da Fransa da Konfederasyon Kupasında 3.lük elde ederek, Dünya'da (2002) En İyi Teknik Direktörü olarak UEFA tarafından ilan edilmiştir.'' görüşlerine yer verildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise yaptığı açıklamada, "Şu anda Güney Kore'de Seoul Takımını çalıştıran, Türk Milli Takımımızın ve Trabzonspor'un başarılarına ter dökmüş, Türk gençliğine sporcu yaşamıyla örnek olmuş, Türk Milli Takımımızın eski antrenörü, Şenol Güneş'in ismini de Beşiktaşlı Ziya Doğan, Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen ve Galatasaraylı Hakan Şükür gibi ilçemizde yaşatacağız." dedi.

Teknik Direktör Şenol Güneş'in isminin, Dr. Behiye Nevhiz Işıl İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan salona verileceği açıklandı. Şenol Güneş Spor Salonu'nun, 28 Mayıs Çarşamba Günü Saat: 11.00'de törenle hizmete açılacağı belirtildi. CİHAN
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla