Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-05-2008, 15:04   #1
bentolga

bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hayatın ta içinden(anı-lar)

Bu başlıkta, kendi yaşamış olduğum anıları elimden geldiğince, dil bilgimin,sözcük haznemin yettiğince iyi bir betimlemeyle sizler aktarmaya çalışacağım. Bu işi, beğenseniz de yapacağım, beğenmeseniz de Şaka bir tarafa, zamanla daha iyi olacağımı sanıyorum, yazma konusunda. Merakım var açıkçası. Umarım memnun kalırsınız.

SAAT

Babamla Türkiye-Slovakya maçı esnasında su doldurmaya gideceğiz diye, sözleştik. Maçın son 15 dakikasında babam, erken kalkan yol alır düsturuyla kalkalım, dedi. E iyi bari kalkalım. Babamın düşüncesi, o esnada maçın devam etmiş olmasından mütevellit sıranın az olacağını düşünmesiydi; fakat öyle olmadı.

Suya vardık. Bayağı sıra vardı, iki de çeşme. Ona mı geçelim, ona mı geçelim derken, birine geçtik.Babam bir ara diğer sıraya da gitti, geldi. Sırada sakin sakin, hiçbir münakaşa olmadan bekliyoruz. Olması da gerekmiyor münakaşanın. Ben öyle etrafa bakıyorum, insanlara da, yerdeki çöplere, onları atanlara küfür falan derken, babam:

”Git şu arabadaki saate bak”, dedi.
“İyi baba, bakalım.”

Arabaya girdim, saate baktım, geri döndüm. Saat, 1'e 16 vardı.
“Kaçmış saat?”

Ben düz hesap ve çok da fazla beklemediğimizi de göstermemek adına:” 1'e 20 var”, dedim.
Sen misin, 20 var diyen. Yandan bir dakik adamın biri, “20 değil, 15 var”, demez mi.
Bu laf bana dokundu biraz, sert bir surat ifadesiyle: ”A, evet bayağı fark varmış!”, dedim.

-“Evet var, tam 5 dakika.”

Adamın bu lafına ise bir karşılık vermedim. Ne de olsa Beşiktaşlıyız, uzatmadım. Babam, başladı kıkır kıkır gülmeye. Kendisi bu tip nevi şahsına münhasır insanlarla çok muhatap olduğu için, o günler geldi aklına herhalde. Neyse döndük yüzümüzü suya, benim de benzimde acı bir tebessüm olmadı değil ayrıca. Bu arada su sırası ilerliyor. Biraz sonra sıra bize geldi. Babam suları dolduruyor, ben de suları arabaya yavaş yavaş taşıyorum. Bu işi yaparken deminki dakik adamla yer yer bakışıyoruz. Bir iki sefer de hızımı azaltıp, bakış süresini uzatıyorum. Saat, biri geçti. Bu dakik adam, ben çeşmenin başında bulunduğum esnada:”Saat, 1'i 10 geçiyor.” dedi, bana hava atar gibi. Saati saniye saniyesine doğru da, ondan mıdır nedir. Ben yine tebessüm ederek, içimden:”Nah 10 geçiyor, 5 geçiyor, işte.” dedim.

20.05.2008 SALI

Konu bentolga tarafından (24-05-2008 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir..
bentolga Ofline   Alıntı ile Cevapla