Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2008, 09:09   #1
pusucukurt
Banned
 
pusucukurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kalıp Binaları Ve Donatıları

Kalıp Planları ve Donatıları

Kalıp planları, kalıp donatı planları ve kolon aplikasyon planları, veri girişi sırasında entegre Grafik Editör içerisinde otomatik olarak oluşmaktadır.

Tüm plan ve detay çizimleri, geometri veya donatılarda yapılan her türlü düzeltmeyi otomatik olarak algılar ve çizime aktarır.

Çizimler, AutoCad’in DXF dosya formatını okuyabilen tüm CAD programlarına otomatik olarak aktarılabilir. DXF dosyalarında tanımlanmış bulunan katmanlar, çizgi tipleri ve fontlar, kolay erişim ve düzenleme yapabilmek amacıyla gruplandırılmıştır.

Probina Orion tarafından hazırlanan kalıp planı paftalarının görünüşleri, yazı stilleri, yazı boyları, çizgi renkleri, çizgi tipleri ve çizim formatları da "Ayarlar ve Parametreler" menüsü ile kullanıcı tarafından kontrol edilebilmektedir.

Probina Orion'un tüm CAD fonksiyonlarına sahip entegre CAD modülü, çizimler üzerinde her türlü düzenlemeyi, yeni nesne tanımını ve kullanıcı tarafından belirlenen hat üzerinden otomatik ölçülendirme gibi işlevleri gerçekleştirebilir ve kalıp planlarında her noktadan istenilen açılarda ve sayıda (donatılı/donatısız) betonarme kesit alabilir.

Click the image to open in full size.

Probina Orion ile otomatik veya interaktif olarak çizilen donatıların pozlandırılması ve metrajı da tamamen dinamik olarak gerçekleştirilmektedir ve metraj tabloları çizimin istenilen yerine yerleştirilebilmektedir.
__________________
Click the image to open in full size.
pusucukurt Ofline   Alıntı ile Cevapla