Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2008, 18:58   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kazalar, yağmur ve Lewis Hamilton!

Kazalar, yağmur ve Lewis Hamilton!

Formula 1'de sezonun 6. yarışı olan Monaco Grand Prix'sini McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Son yılların en heyecanlı ve olaylı yarışından mutlu sona ulaşan Hamilton'ın ardından, müthiş bir yarış çıkaran BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Robert Kubica 2. olurken, pole pozisyonunda yarışa başlayan Ferrari'den Felipe Massa 3. sırayı elde ederek podyuma çıkan son isim oldu. 78 tur üzerinden yapılacak yarış, kazalar sebebiyle tamamlanamadı ve 2 saat barajıyla bitirildi.
Yarışın başında başlayan yağmur sebebiyle bir çok aracın kaza yapıp, defalarca pit alanına girdiği ve bir kaçının da yarış dışında kaldığı Monaco Grand Prix'sinde 4. sırayı Mark Webber alırken, Sebastien Vettel 5. olup günün sürprizlerinden birine imza attı. Yarışa 15. sırada başlayan Rubens Baricchello ise 6. sırayı elde ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. 7. sırayı Japon pilot Nakajima alırken, yarışa pit yolundan başlayan Kovalainen kendisine ve takımı McLaren'e 1 puan getirmeyi başardı.
Yarışa 18. sırada başlayan Adrian Sutil, yarışı 4. sırada sürdürürken Kimi Raikkonen'in tünel çıkışında kendisine arkadan çarpması sonucu yarış dışında kaldı ve muhtemel 5 puandan oldu. Bu talihsizlik sonrasu Sutil, garajında büyük üzüntü yaşarken, Raikkonen ilk 8'e giremeyerek Monaco'dan puansız döndü.
Bu zaferin ardından Lewis Hamilton, sürücüler klasmanında puanını 38'e çıkartarak liderliğe yükseldi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla