Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-05-2008, 23:33   #1
uMuT TaCiRi
Optik bArikAtı
 
uMuT TaCiRi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry Beşiktaş Çiftliği

Bir zamanlar Beşiktaş'ta bir çiftlik varmış. Bu çiftlikte yaşayabilmek için bütün hayvancıklar büyük çaba harcarlarmış.

Herşey çok rahatmış, bol yemek, geniş imkanlar, bol bol dinlenme imkanı, ekmek elden su gölden durumuymuş. Koyunlar varmış onlar ne etlıye ne sütlüye dokunur, inekler varmış onlar deli gibi çalışır bol süt verirlermiş ama onlar hiç ortaya çıkmazlarmış. Horozlar varmış onlar herkese diklenir sahte efelik yaparlarmış,birde eskiden olduğu gibi kadıdan emir almışcasına adil karar vermek ve çiftliğin menfatını korumak için çalışan karıncalar varmış.

Bu çiftlikte birde çoban varmış. Ama bu çoban şans eseri iş bulmuş. Hep tembellik yapar bulunduğu yerin değerini bilmez nerenin çobanı olduğunun farkına varmazmış. Bütün hayvancıkları salmış onlarla hiç ilgilenmezmiş. Kulubesinden hiç çıkmaz bütün gün odasında borsa takip eder yan gelir yatarmış. O iyi niyetli çalışan hayvancıklara çok kötü davranır onlara küfür eder onları bezdirirmiş. Ama bilmezmişki bu çiftliğin çok seveni olduğunu, dedik ya şans eseri gelmiş oraya cevreyi hiç tanımazmış. Patronlarına yaranmaya çalışırken çiftliğe ne kadar zarar verdiğini hiç farketmezmiş. Buda herkesi çook üzermiş.

Bakmışlar olmuyo çiftliği sevenler çobanın yanına ahaliyi tanıyan birini getirmişler. Bu gelen arkadaşın tam olarak görevini kimse anlamamış. Tabiki çobanla başlamışlar çekişmeye. Biri diyomuşki ben buranın çobanıyım öbürü diyomuş herşey benden sorulur. Yeni gelenin de arkası sağlammış. Bu çekişme çiftliğe dahada zarar verir hale gelmiş, ikisindende iş çıkmaz olmuş.

Patronlar bir türlü işin içinden çıkamaz olmuşlar.

Bir gün çiftliğin patronuna bir şahin tavsiye etmişler. Patron ''ya olurmu böyle bir yerde şahin beslenirmi'' desede yakın dostlarını kıramamış şahini çiftliğe kabul etmiş. Şahin normalde bir kişinin yaptığı işi 3 kişi yaparak çiftliği masrafa soksada yapılacak birşey yokmuş. Öylede kurnazmışki kendini çok çalışır gösterir ama yan gelir yatarmış. Patronun ısler yavaş yavaş bozulmaya başlamış, şahin fırsattan ıstıfade bakmış patron zor durumda hemen papağan olmaya karar vermiş. Oraya buraya uçar onlan bunlan dedikodu yapar ortalığı karıştırırmış. Papağan oldu ya çenesi çok çalışmaya başlamış. Patronunun bütün sırlarını herkese anlatır,onun arkasından ileri geri konuşur, çiftliğin içinde olan biten herşeyi çekinmeden herkesin yanında anlatır, patronunu kötülermiş. Patrona onu öyle bir anlatmışlarki patron arkasından vurulduğunun farkında değilmiş. Şahin bu arada patronun Engin görüşlü yardımcısıyla samimi olmuş, her yerde onun adını kullanıp asarım keserim havalarına girmiş. Her yerde ''ben patronun Engin görüşlü arkadaşıyla şöyle samimiyim böyle samimiyim, onun güçlü dostları benim arkamda'' diye diğer hayvancıkları sindirmeye başlamış.

Hem çoban hem şahin sıkı dost olmuşlar, Ama unuttukları birşey varmış, o da KARTALLARIN YENİDEN DOĞUŞU. Kartal şu an yaralı yeniden doğduğu gün ne çiftlik kalır, ne ŞAHİN, nede ÇOBAN.

Bizden söylemesi anlayana....


uMuT TaCiRi Ofline   Alıntı ile Cevapla