Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2008, 14:55   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Diyarbakır Aşağılamasına Suç Duyurusu

Diyarbakır doğumlu olan avukat Sinem Sultan Akar, Bodrum'da verdiği konser sırasında "Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı?" diyen şarkıcı Demet Akalın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ünlü şarkıcı Demet Akalın'ın Bodrum konserinde, kendisini alkışlamayan dinleyicilerine hitaben "Ne oldu, soğuktan ağzınız diliniz tutulmuş olabilir de bari tempo, alkış filan yapın. Diyarbakır'dan mı geldiniz hepiniz? Dağdan mı?" sözlerine Diyarbakır doğumlu avukat Sinem Sultan Akar'dan suç duyurusu geldi. Pendik Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Bismil doğumlu avukat Sinem Sultan Akar, Demet Akalın'ın tüm Diyarbakır halkına hakaret ettiğini belirterek cezalandırılmasını istedi.

Akar, savcılığa verdiği dilekçesinde, Demet Akalın'ın tüm televizyon kanallarını kullanarak, Diyarbakırlı vatandaşlara aleni bir şekilde hakaret ettiğini ve ayrımcılığa yönelik kışkırtıcı davrandığını belirtti. Diyarbakır'ın da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olduğunu ifade eden Akar, "Akalın'ın bu hakaretini hak etmiş değiliz. İçerisinde bulunduğumuz süreç de göz önüne alındığında, insanlara bu kadar kolay ulaşabilecek, örnek alınabilecek bir konumda bulunan kişinin konumunu sorumsuzca ve hakaret dolu açıklamalar yapmak üzere kullanması utanç vericidir" dedi.

"DİYARBAKIR HALKINI MAĞDUR ETTİ" Dilekçesinde Akalın'ın Diyarbakır halkını mağdur ettiğini anlatan Akar, "Fiziki yapı, yerleşim yeri ve tarzı başta olmak üzere bütün özelliklerini menfi yönde eleştirdiği vatandaşlara 'Diyarbakır'dan mı geldiniz, dağdan mı' diyerek, insani şartlarda yaşanmayacak bir coğrafi yapıyı Diyarbakır'la, Diyarbakırlıları da bu şekilde yaşayan canlılarla özleştirmiş ve seyirciler üzerinde oluşturduğu kötü imajı Diyarbakırlılara söyleyerek, bizlerin onur, şeref ve haysiyetimizi, toplum içindeki itibarımızı zedelemiştir" dedi.

Herkesin onur, şeref ve hasiyet sahibi olduğunu belirten avukat Akar, ceza hukukunun da kişiyi, onuruna, şerefine ve haysiyetine dokunan kişilere karşı koruduğunu ifade etti. Ne adla olursa olsun, kimsenin kimseyi aşağılama hakkının bulunmadığını dile getiren Akar, dilekçesinde "Herkesin ayrımsız, onur, şeref ve haysiyet sahibi olduğu kabul edilmiştir. Kanun önünde eşitlik ilkesi gereğince, hiç kimse, bir diğer kimseden daha az şerefli değildir. Herkes eşittir" diyerek Akalın'ın cezalandırılmasını talep etti.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla