Kaset Parasını Kaptırdı, Kapkaçın Şarkısını Yaptı | | Beyoğlu'nda bir program çıkışında bıçaklı şahısların saldırısına uğrayan yerel sanatçı Bahri Çalışır, çıkarmayı planladığı kasedinin parasını kapkaççıya kaptırdı. Olaydan sonra büyük üzüntü yaşayan Çalışır, başından geçen olayları şarkı haline getirerek kasedine koydu.
İstanbul'da her geçen gün bir çok kişinin başına gelen ve korkulu rüya halini alan kapkaç, bir ses sanatçısının başına gelince şarkı oldu. Katıldığı bir programdan gece geç saatlerde dönen yerel sanatçı Bahri Çalışır, Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak'ta kimliği belirsiz 3 kişi tarafından durdurularak bıçakla tehdit edildi. 41 yaşında ve 1 çocuk babası Çalışır, yaklaşık 1 yıldır biriktirdiği bin dolar parayı kapkaççılara vermek zorunda kaldı. Çalışır, kaset harcamalarında kullanmayı planladığı parayı kapkaççılara kaptırınca olayı şarkı haline getirdi. 4'üncü kasetini çıkaran Çalışır, kapkaç şarkısına klip de çekmeyi planlıyor.
25 yıldır türkücülük yaptığını söyleyen Çalışır, "Geçtiğimiz yıl Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak'ta yürüyordum. Yanımdan geçen biri bana önce omuz attı. Daha sonra da yanında bulunanlar gelerek elimde bulunan çantayı bıçak çekerek alıp kaçtılar. Bu benim kaset paramdı. Başımdan geçenleri anlattığım "İstanbul Senin Neyine?" adlı şarkımla da toplumsal bir yara haline gelen kapkaçın çirkinliğini dile getirmek istedim" diye konuştu.
Başından geçen kapkaçı şarkı haline getiren Çalışır, "Bu olay sadece benim sorunum değil, toplum yarası. Kapkaç, gasp ve hırsızlık yapan çocuklara toplum olarak sahip çıkmamız lazım. Olayın ardından karakola gittiğimde bana, 'İstanbul'da çok sayıda oluyor. Bulmamız çok zor' dediler" diye konuştu.
İŞTE KAPKAÇIN ŞARKISI:
"İstanbul Senin Neyine?
İstanbul'un sağı solu
Merhametsiz kullar dolu.
Kapkaçın gelmez sonu
Yaşamak zulüm oldu.
Dön kardeşim köyüne,
Dön kardeşim köyüne.
İstanbul senin neyine?
Güzel şehir İstanbul'un,
Kapında perişan kulun,
Sürünerek ölüyorum,
Geldim işte gidiyorum."</SPAN>
__________________ Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN |