Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-05-2008, 21:12   #1
BDOGAN1903
 
BDOGAN1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Samsun Beşiktaşlılar dernegi

SAMSUN BEŞİKTAŞLILAR DERNEĞİ


Samsun Beşiktaşlılar Derneği 10.04.2008 tarihinde kuruldu.

Madde 2. DERNEĞİN FAALİYET ALANI ve AMAÇLARI
Dernek; sosyal, kültürel ve sportif alanda faaliyet gösterir. Derneğin amaçları;
2.01. Dernek, kısa adı BJK olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin kongre üyelerini, sporcularını ve Beşiktaş Jimnastik Kulübüne gönül vermiş taraftarlarını bir çatı altında toplayıp sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak, Beşiktaş Jimnastik Kulübüne mümkün olan maddi ve manevi her türlü yardımı yapmak,
2.02. Çocukların ve gençlerin ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olmak ve onların kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlamak amacıyla onları spora yöneltmek için çalışmalar yapmak, beden eğitimi, spor tesisi, spor okulu kurmak, yönetimlerinde bulunmak, spor dallarında takımlar kurmak, kurulan takımlarla her türlü müsabakalara katılmak, kurulmuş veya kurulacak beden eğitimi, spor tesisi, spor okulu çalışmalarına katkıda bulunmak ve Milli Eğitimimizin Genel Amaç ve Temel İlkeleri uyarınca her türlü spor dalında amatör sporcular yetiştirmek ve eğitmek
2.03. Yetiştirdiği sporcuları Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün hizmetine sunmak ve Samsunda sporun gelişmesine katkıda bulunmak.

Madde 3. ÜYELİK
Derneği’nin üç çeşit üyesi vardır:
3.01. Asli üyeler: Genel Kurulu oluşturmak üzere üyelikleri, Yönetim Kurulu’nca kabul olunan gerçek kişilerdir. Kabulüne karar verilen üye, “Üye Defteri”ne kaydedilir ve Derneğin bütün tesislerinden Yönetim Kurulu’nun göstereceği şartlarla yararlanırlar
3.02. Onur üyeleri: Derneğin amaçlarının gerçekleşmesinde yararlığı olmuş, maddi ve manevi yardımı dokunmuş kişiler, Yönetim Kurulu üyelerinden birinin önerisi ve bu kurulun onayı ile onur üyesi olarak seçilirler. Adları onur üyesi olarak “Üye Defteri”ne yazılır. Onur üyeleri seçme, seçilme ve oy hakkı olmaksızın ve aidat ödemeksizin Genel Kurul toplantılarına katılır ve Dernek imkanlarından yararlanırlar.
3.03. Sporcu üyeler: Derneğe Yönetim Kurulu kararı ile amatör olarak spor yapmak üzere alınan veya kabul edilen 18 yaşını tamamlamış lisans sahibi sporcular ve 18 yaşını doldurmamış hevesli ve kaabiliyetli küçükler, velilerinin mahalli makamdan tasdikli müsaadeleri üzerine, dernek imkanları içinde yetiştirilmek ve sporu muntazam sürdürdükleri müddetçe dernek imkanlarından yararlanmak üzere sporcu üye olarak kabul edilirler. Sporcu üyelerinin adları “Sporcu Üyeler Defteri”ne yazılır. Sporcular ancak lisanslı sporu bıraktıktan sonra asli üye olmak üzere müracaat edebilirler.

Madde 4. DERNEĞE ÜYE OLMA, ÜYELİKTEN ÇIKMA - ÇIKARILMA ŞARTLARI ve ÜYELERİN HAK ve GÖREVLERİ
4.01. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne ruhen bağlı olan, 18 yaşını bitirmiş fiili ehliyete sahip olan kişiler derneğe asil üye olabilirler.
4.02. Bu nitelikleri olan kişinin derneğe üye olabilmesi için, bir yılını doldurmuş iki asil üye tarafından takdimi şarttır.
4.03. Üye olmak isteyen kişi dernekten alacağı üyelik başvuru formunu doldurur ve dernek merkezine verir. Haysiyet Divanı yapılan başvuru ile ilgili bir rapor hazırlayarak Yönetim Kuruluna sunar. Yönetim Kurulu başvuru ile ilgili kararını başvuru sahibine yazılı olarak bildirir. Derneğe üye olarak kabulüne karar verilen istekli, kararın kendisine yazı ile bildirilmesini izleyen on gün içinde giriş aidatı ile yıllık aidatını ve üyelik kartı bedelini yönetim kurulunun belirleyeceği şartlarla ödemek zorundadır. Bu süre içinde giriş aidatı ve yıllık aidatını ve üyelik kart bedelini ödememiş olan istekli başvurusunu geri almış sayılır. Sporcu üyelerin başvuru formları velileri tarafından imzalanır. Sporcu üyelerden yıllık aidat alınmaz.

ÜYELİK FORMU ve DERNEK HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN
Bana pm atabilirler...
__________________
Konu Açarken Lütfen Kontrol ediniz.

Konu MetiN tarafından (27-05-2008 Saat 21:17 ) değiştirilmiştir..
BDOGAN1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla