Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2008, 23:14   #12
Aydin
CaSPeR

Aydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hemen hemen her türlü malzeme uzak doğu ülkerinde imal ediliyor .

Eskisi gibi kaliteye ve sağlığa gerektiği kadarıyla önem veren firmalar yok artık.
Nike bile herkesin ayağında görülebiliyor. Bunu söylememim sebebi önceleri herkes nike alamıyordu çünkü pahalıydı, Çinde üretilmiyordu. Lumberjack, Timberland vs kalitesini korumaya devam eden ürünlerde sorun ben bir ayakkabı satan birisi olarak karşılaşmadım ! ama nike sorun yaşanacak bir markadır.

Hammadde ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere Çine gönderliyor, üretim, işçilik ucuz olduğu için oralarda (uzak doğu ülkeleri) yaptırılıyor.

Burda dikkat edilecek en önemli husus çin malı olması değil giydiğiniz terlik yada ayakkabının antibakteriyel olması ve arkasından fiyatının çok ucuz olmaması gerektiğidir.

verilen örnekte 2 küsür dolar olan bir terlik ne kadar sağlıklıdır bunuda aklı olan insan çok çabuk kavrar.

Araştırmacı olalım arkadaşlar en iyi malzeme şu anda crocs terliklerinde ilgilenenlere duyrulur !(kaymayan taban, koku yapmayan malzeme, antibakteriyel, ortapedik vs.)

saygılar