Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2008, 12:30   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 THY’de haremlik - selamlık!

THY, 18 kadını, yanlarına erkek yolcu verildiği için başka uçakla gönderdi.

Click the image to open in full size.
Ankara’ya gitmek isteyen 18 kadın, yanlarına erkek yolcu verildiği için güvenlik kurallarını hiçe sayarak uçağı terk etti, görevlilerle tartıştı. Havayolu yönetimi kadınlara başka bir uçuşta yer verdi, erkekleri yakınlarına bile oturtmadı.

KLM havayolları’nda yaşanan “namahrem krizinin” bir benzeri dün Türk Hava Yolları (THY) uçağında yaşandı. Umre dönüşü, İstanbul üzerinden Ankara’ya gitmek isteyen 18 kadın yolcu, yanlarına erkek yolcu verildiği gerekçesiyle yerlerine oturmayarak durumu protesto etmek için uçağı terk etti.

THY’nin İstanbul-Ankara seferi için hazırlanan 108 sefer sayılı 08.00 uçağında yaşanan olay şöyle gelişti:

THY uçağıyla Ankara’ya gidecek yolcular arasında bulunan yolcular umre ziyaretinden dönen 18 kadın yolcu, yanlarına erkek yolcu verildiğini ileri sürerek, kabin görevlilerinden yerlerinin değiştirilmesini talep ettiler. Kabin görevlileri, bu isteğin yerine getirilemeyeceğini bildirince, 18 kadın yolcu erkek yolcu yanında seyahat etmeyeceklerini belirterek ve durumu protesto etmek için toplu halde uçağı terk ettiler.

Taşkınlık yaptılar

Durumu şikâyet etmek için görevli arayan 18 kadın yolcu terminal içinde taşkınlık yarattı ve THY’nin yer istasyon görevlileriyle tartıştı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü üst düzey görevlilerinin devreye girmesi üzerine, umre dönüşü erkek yolcu yanına oturmayıp, uçağı terk eden ve terminalde taşkınlık yaratan kadın yolcular için özel uygulamaya gidildi.

Yurttaşlar mağdur edildi


THY, erkek yanına oturmayan ve olay çıkaran ve 08.00 uçağının yaklaşık 1,5 saat rötarlı kalkmasına neden olan kadın yolcuları, 11.00’de kalkan bir uçakta yan yana oturtarak ve yakın bölgelerine de erkek yolcu vermeyerek Ankara’ya gidişlerini sağladı.

İlk skandal değil...

Geçen günlerde de Amsterdam seferini yapan uçaktaki türbanlı kadın, yanında bir erkeğin oturmasına itiraz etmiş ve yanındaki Hollandalı yolcunun yeri değiştirilmişti. Yer değiştirmek zorunda kalan Hollandalı Van Drooge isimli erkek yolcu, uçaktan inince şikâyetçi olmuştu.

Cumhuriyet
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla