Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2008, 13:42   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 1 Yaşındaki Bebeğe "Hıv"li Kan Verilmesine Soruşturma

Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa'da 1 yaşındaki bebeğe ''HIV''li kan verilmesiyle ilgili olarak bir başmüfettişin görevlendirildiğini ve konunun ilde en üst düzeyde soruşturulmaya başlandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan, ''Bir yaşındaki bebeğe HIV virüslü kan verdiler'' konulu haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, haberlere konu edilen 2007 doğumlu çocuğun 26 Mart 2008 tarihinde ikinci derece yanık nedeniyle Şanlıurfa Devlet Hastanesi Yanık Tedavi Ünitesinde tedavi altına alındığı, tedavisi devam ederken kan ihtiyacı doğan bebeğe Şanlıurfa Devlet Hastanesi Kan Merkezinden kan verildiği belirtildi.

16 Nisan 2008 tarihinde taburcu edilerek gönderildiği plastik cerrahi polikliniğinde yapılan hazırlıklar sırasında istenen ELISA tetkikinde HIV(+) tespit edilince, hastanın ileri tedavi amacıyla Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine, buradan da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edildiği kaydedildi.

Bakanlık tarafından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunulduğu ve hasta için acil randevu alındığı bildirilen açıklamada, ''Hasta ve ailesi Ankara'ya intikal ettirilmiş ve ilgili merkezde tedavilerine başlanılmıştır. Hastanın ve ailesinin her türlü ihtiyacı karşılanmakta ve tedavi süreci titizlikle takip edilmektedir'' ifadesine yer verildi.</SPAN>
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla