Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-06-2008, 11:40   #1
beşiktaşkolik
 
beşiktaşkolik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kuraklığa operasyon bahanesi

DTP Grup Başkanı Emine Ayna kuraklık mitinginde konuştu. Kuraklığının sebebinin ise TSK operasyonlarının olduğunu savundu.
DTP Grup Başkanı Emine Ayna, mitingde yaptığı konuşmada, dünyanın en verimli tarım arazilerinin yer aldığı bölgede, bazı vatandaşların mevsimlik tarım işçisi olarak farklı bölgelere gitmek durumunda kaldığını belirtti.

Bölgedeki tarım alanlarının daha iyi değerlendirilebileceğini ifade eden Ayna, GAP Eylem Planı'nın 10 yıldan bu yana varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hafta başında Diyarbakır'da yapılan toplantıda, eylem planıyla yaklaşık 4 milyon kişiye iş imkanı sağlayacağını belirttiğini anlatan Emine Ayna, şunları söyledi:

KURAKLIĞIN SEBEBİ OPERASYON

''Hükümet 6 yıldır iktidarda, neden bugüne kadar bu konuya bir çözüm bulunamadı. Hükümet, GAP'a kaynak aktararak, projeyi 5 yılda bitirmeyi hedefliyor. Oysa nereden kaynak bulacak. Mevcut kaynaklar askeri yatırımlara ve operasyonlara harcanıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kuraklığın nedeni bölgede yürütülen operasyonlarda kullanılan bombalardır. Her gün yeni bir askeri ihale yapılıyor. Savaş sürdüğü müddetçe GAP Eylem Planı işe yaramaz.

Projenin yenilenip, ekolojik bir proje haline getirilmesi gerekiyor. Biz eşit ve onurlu bir birliktelik istiyoruz. Her şeye rağmen her beş karış toprağa ağaç dikip, inadına bu topraklarımıza hayat verip, kuraklığı yaşamayacağız.''
__________________
3 büyük yok iki büyük var

biri Allah(c.c.)

dğeri de 5iktaş
beşiktaşkolik Ofline   Alıntı ile Cevapla