Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-06-2008, 08:50   #118
bentolga
 
bentolga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ben arada, nadir içerim. Nadir içer mi, bilmem. Bir arkadaşımız, yararlarından bahsetmiş, bence iyi etmemiş.
Bir arkadaşımız da, için vatandaş için, demiş. Bu arkadaşımız, önceki arkadaşımız gibi, sanırım bu yasak ve baskıların biraz abartılı olduğundan, üstlerine aşırı gelindiğinden olmalı böyle kelam etmişler. Yoksa böyle düşündüklerini ben sanmıyorum.

Bir insan bir alışkanlığa, 20 günde falan alışıyor. Yani bir işi 20 gün yaparsanız, o işe alışırsınız. Sigara da öyle olmalı. Şimdi, bu meretin zararları belli. İçen arkadaşları biraz anlamak gerek, tamam leş kokulu, iğrenç olabilir ama içerken bir keyif verdiği gerçek. Bıraksan haliyle iyi olur. Sigarayı bıraktığında vücudunda bir ferahlama, açılma,oh be dünya varmış diyenleri biliyorum. Bir de bazıları var, sigarasını da içer, sporunu da yapar

Yani, içenlere benim tavsiyem bu sigara kullanımını mesela iki haftalık sürelerle bir miktara ,düşürerek, bağlamak ve buna sadık kalmak. Sonra tamamen bırakabilir de, kafi bir miktar içebilir de, o kendisine ve istencine kalmış bir şey. Yoksa ben direkt bırakın demeyi falan mantıklı bulmuyorum. Bir alışkanlık sonuçta bu.
bentolga Ofline   Alıntı ile Cevapla