Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-06-2006, 11:07   #1
ttarlabasi
Banned
 
ttarlabasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Meğer işi Cordoba bitirmiş!

Click the image to open in full size.
Siyah beyazlılardan teklif alınca, Türkiye’yi tanıyan arkadaşlarına akıl danıştığını belirten Arjantinli futbolcu, "Hepsi olumsuz konuştu, bir tek Oscar Cordoba iyi şeyler söyledi. Ben de ona çok inandığım için Beşiktaş’a geldim" dedi. Beşiktaş’ın, aylar süren yoğun çalışmalar sonucunda transfer ettiği Matias Emilio Delgado, kendisini hala rüyada gibi hissettiğini söyledi. Çok büyük bir kulübe geldiğini Atatürk Havalimanı’nda kendisi için düzenlenen karşılama töreninden anladığını ifade eden Arjantinli futbolcu, "Normalde her işi iyi yaparım. Ancak, bu taraftarı gördükten sonra artık en iyisini yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de elimden gelen bütün çabayı göstereceğim" dedi.
Beşiktaş’a transferinin perde arkasını anlatan Delgado, siyah beyazlı kulüpten teklif geldikten sonra, eski Fenerbahçeli Ariel Ortega başta olmak üzere birçok kişiye Türkiye’yi sorduğunu, bir tek eski Beşiktaşlı Oscar Cordoba’dan olumlu sözler duyduğunu söyledi. Delgado, "Ortega’ya ve Türkiye’ye daha önce gidip gelen İsviçre’deki tanıdıklarıma, Türkiye hakkındaki düşüncelerini sordum. Hepsi olumsuz konuştu. Hatta kulübüm Basel’in başkanı Werner Edelman Türkiye’ye gitmemem için yalvardı. Son olarak Oscar Cordoba ile konuştum. Bana, ’Hiç düşünme, hemen kabul et. Türkiye’de kral olursun’ dedi. Uzun yıllardır tanıdığım ve güvendiğim bir kişi olan Cordoba böyle söyleyince teklifi kabul ettim" dedi.
Beşiktaş’ın dışında Sevilla, Borussia Dortmund, Borussia Moenchengladbach ve Bordeaux takımlarından transfer teklifleri aldığını belirten 24 yaşındaki futbolcu, "Beşiktaş’a imza atmam çok maceralı oldu. Menajerim Ceylan Çalışkan beni gece saat 24.00’te kamptan kaçırıp, Saint Morris Kayak Merkezi’nde sözleşme imzalattı" ifadesini kullandı.
Beşiktaş’ta 10 numaralı formayı giyecek olan Delgado, "10 numara her takım için özeldir. Beşiktaş’ta benden önce 10 numarayı Sergen Yalçın giyiyormuş. Kendisini tanımıyorum ama 10 numara giydiğine göre iyi oyuncudur" dedi.
Matias Delgado, Arjantin Milli Takımı’nda neden oynayamadığını da şöyle açıkladı: "Herkes bana bu soruyu soruyor. Arjantin Milli Takımı’nda benim oynadığım mevkide Riquelme, Aimar ve Messi gibi yıldız futbolcular var. Yaşım çok genç, göreceksiniz ileride ben de milli takımda forma giyeceğim."
Evli olduğunu, eşi ve henüz 15 gün önce dünyaya gelen oğlu Nicolas’ın Arjantin’de yaşadığını belirten Delgado, önümüzdeki günlerde ailesini İstanbul’a getireceğini söyledi. Genç oyuncu, özelliklerini de şöyle anlattı:
"Özelliklerim çok. Saha içinde liderlik yaparım ve oyunu çok iyi dinlendiririm. Asistçi özelliğim ön plandadır. Frikik atışlarımda gol oranı yüksektir. Tekniğim çok iyidir, 30-40 metre mesafeye bile çok iyi paslar atarım."
"Uçak yolculukları benim kabusum"
Özel yaşamıyla ilgili bilinmeyenleri de anlatan Delgado, "Hayatımda tek korkum uçak. Uçuş fobim var. İsviçre küçük bir ülke olduğu için deplasmanlara karayoluyla giderdim. İsviçre’den İstanbul’a uçakla gelirken korkudan uyuyamadım. Özellikle uzun uçak yolculukları benim için kabusa dönüyor. Türkiye’deki deplasman yolculukları umarım uzun sürmüyordur" dedi.
"Babam, Maradona’nın takım arkadaşıydı"
Matias Emilio Delgado, aileden sporcu olduğunu belirterek, "Babam Eduardo, Arjantin’in futbol ilahı Maradona ile aynı takımda oynadı. Yani, futbolculuk genlerimde var. Babam da benim gibi kıvrak ve top tekniği yüksek bir futbolcuydu. Küçük yaşlarda televizyonlardan gördüğüm hareketleri, evimizin bahçesinde çalışırdım. Futbol benim en büyük tutkumdu ve hep öyle de olacak" diye konuştu.

30.06.2006Click the image to open in full size.
Kaynak : Hürriyet
ttarlabasi Ofline