Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-06-2008, 12:04   #1
bjksaid92
 
bjksaid92 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon4 Atv Mİllİ MaÇa Zorunlu Şİfre Getİrdİ.. Fakat Şİfreyİ Yayinladi!..

Yayın anlaşması gereği ATV, uydu yayınını şifreleyecek. Normal anten ya da kablo TV aboneleri maçları izleyebilecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye'deki 'şifresiz' yayın haklarını elinde bulunduran ATV'nin, anlaşma gereğince uydu yayınlarını şifreleyeceği ortaya çıktı. Bu nedenle evinde çanak antenle yayınları izleyen pek çok futbolsever yarın bir sürprizle karşı karşıya kalacak.

Anlaşmaya göre ATV maçların sadece yurtiçindeki yayın haklarına sahip. Uydu yayınlarının şifrelenmemesi halinde yayının yurtdışından da izlenmesi mümkün olacağından, anlaşmaya aykırı bir durum ortaya çıkıyor ve şifreleme zorunlu bir hal alıyor.

Maçları ATV'den izleyebilmek için kablo TV ya da normal anten olması gerekiyor. Uydu anteni ile izlemeyi düşünenler ise maç saatinde kararmış bir ekranla karşı karşıya kalacaklar. ATV Avrupa yayınlarında ise maçlara yer verilmeyecek, normal akış devam edecek. Maçlar 24 saat sonra ATV Avrupa yayınında olacak.

Türkiye'de ise ilk özet görüntüler, maçların bitiminden 45 dakika sonra TRT ve özet görüntüleri satın alan diğer kanallarda yayınlanacak..


Euro 2008'i karasal yada kablolu tv kullanıcıları ile Digitürk aboneleri izleyebilecek.

Türkiye'de uydu izleyicilerinin oranı yüzde 40 civarında. Yani UEFA'nın yasağı Türkiye'nin neredeyse yarısının keyfini kaçırdı. Bu durumda maçı Lig TV'den de yayınlayacak olan Digitürk avantajlı duruma geçmiş oldu.

----------------------------------------

İŞTE UYDU İLE MAÇI İZLEMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Aynı dünya kupasında olduğu gibi atv şifreleri kamuoyu ile paylaştı. Maç yayınlarını izlemek için girilecek şifre aşağıda. D-Smart, Digitürk ve Kablo tv kullanıcıları maçları şifresiz olarak izleyebileceklerdir.


ATV 'nin uygulayacıyı şifresi;
id: 01 20 02
Şifre: biss 10 00 00 00 00 00


Teknik destek için 0216 316 1002 nolu Atv hattını arayabilirsiniz.

----------------------------------

Atv Euro 2008 şifresini kırmak için aşağıda yazılanları uygulayınız. Genel anlamda şifrenin nasıl kırılacağı yazıda anlatılmıştır.

------------------------------------


Uydu alıcılarında şifre kırmak için aşağıdaki adımları uygulayınız ve yukarıda verilen Atv Euro 2008 şifrelerini giriniz.


1. Önce cihazınızda emu yazılımı olup olmadığını kotrol ediniz. EMU NEDİR öğrenmek için tıkla. Eğer bunu başaramıyorsaniz semtinizdeki herhangi bir elektronikçiye giderek cihazınıza emu yazılımı yükletiniz. Cihazınızda emu yazılımı olabilir ancak aktif olmayabilir. Cihazınızın emusunu nasıl aktif edeceğinizi de bu bölümde anlatacağız.

2. Cihazınızda emu yazılımı yüklü olduğunu biliyorsanız sıradaki adımımız cihazınızın menüsündeki “özel key girme menüsü”nü bulmak olacaktır. Bu menüyü cihazınızın emusunu aktif etmeden menü içerisinde gözükmeyebilir. Eğer emunuz aktif ise bu menü şu adlarla genel menüde yerini alabilir ; ” Edit Keys “ , ” Uydu Key Ayar ” , ” Key Menüsü ” , ” CI Sistemi ” vs. Bazı cihazlarda ise bu menüye girmek için özel teknikler gerekmektedir. Bu teknikleri marka ve modeline göre bu bölümde detaylı olarak anlatacağız.

3. Özel key girme menüsünü bulduktan sonraki adımımız bu menü içerisinde keyleri doğru şifreleme sisteminin doğru satırına yazmak ve kaydetmek olacaktır.

4. Keyleri girip kaydettikten sonra keylerini girdiğiniz kanalın şifresi çözülmelidir. Eğer çözülmez ise ya keyleri tekrar doğru şekilde girmeyi deneyiniz.


5. Keyleri doğru eminseniz ve kanal hala çözülmediyse önceki adımları kontrol ediniz.

MARKALARA GÖRE ŞİFRE KIRMAK:

Goldmaster
11000 -13000-15000-20000-30000 serisi için menü 6382 yazın key menüsü açılacaktır. Bu menüde şifreleme sistemleri yer alır. Gerekli şifreleri gerekli şifreleme sistemlerine giriniz.
4150 - 4350 - 9400 ve tüm Topfield tabanlı cihazlarda menü 121 ile key menüsüne girebilirsiniz.

Topfield
Kumandadan menü 121 tuşlayın key menüsü açılacaktır.

Next & Nextsatar


1) EMU kapalı ise açmak için cihaz bilgisi üzerine gelin ve kumanda üzerinden ok tuşuna basın ardından kumanda üzerinden alt kısımdaki kırmızı tuşa basın, ekranda şifre alanı açılacak. Şifre bölümüne kumanda üzerindeki tuşlar ile 1234 yazın ve ardından EXIT tuşu ile çıkın.

2) Eğer cihazınız EMU’lu ise veya kapalı değil ise kumanda üzerinden menü tuşuna basınca karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.


3) Menü’de CI sistemi üzerine gelin ve OK tuşuna basın, aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.


4) Oradan girmek istediğiniz şifreleme sitemini seçin örneğin tps (multivision) için Viaccess bölümünü seçin karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.


5) Yine buradan tps (multivision) için seris ID 0×007c00 TPS France satırına gelin ve ok tuşuna basın, alttaki ekran gelecek.


6) Burada değiştirmek istediğiniz satırın üzerine gelin ve kırmızı (isim) tuşuna basın, alttaki ekran gelecek.


7) Buradan şifreleri değiştirin rakamlar için kumanda rakam tuşlarını kullanın, harfler için ise aşağıdaki resimde gösterildiği gibi kumandanın alt bölümündeki tuşları kullanabilirsiniz.






EMU NEDİR?

Emu yazılımları , dijital uydu alıcıların hafızalarına yüklenerek bazı şifreli kanalların şifresiz olarak izlenebilmesine olanak sağlar. Emu yazılımlarını cihazlarınıza yüklediğiniz zaman doğabilecek problemler , satıcınızın size sunduğu garanti kapsamına girmez. Yazılımların uzman kişiler tarafından üretilip üretilmediği belirsizdir. Yani bir yazılımı cihazınıza yüklediğiniz zaman cihazınıza zarar verebilirsiniz ve bu durum garanti kapsamına girmeyeceğinden cihazınız işe yaramaz hale gelebilir. Bu yazılımları internette birçok web sitesinde bulabilirsiniz. Yazılımlar sadece şifre çözmeye değil menü değiştirmeye ve yeni özellikler eklemeye de yarayabilir.
Her yazılımın içinde şifreli kanalları çözecek özellikler olmayabilir. Bazı yazılımlar gösteren kanallarınızı da kapatabilir. Cihazınıza emu yazılımı yüklerken çok dikkatli olmalısınız.
Cihaza yazılım yüklemek için genel olarak yapmanız gerekenler ;
1. Bilgisayar ile cihazınız arasında iletişimi sağlayacak olan veri kablosu edinmek ,
2. Yazılım yükleme programı ( Her markanın her modeline göre değişebilir ) indirmek,
3. Güncel yazılım indirmek
Emu yazılımlarının yasallığı
Emu yazılımları tek başlarına çok kompleks yapıda programlar olmadıklarından , programı kullanabilen herkes tarafından düzenlenebilir. Her kullanıcının her emu yazılımını istediği gibi düzenleme yetkisi vardır. Bu yüzden hangi yazılımın yasal hangi yazılımın gayri yasal olduğu tartışma konusudur. Sonuç olarak emu yazılımları değil , emu yazılımlarının içine entegre edilen şifrelerin yayınlanması yasaktır.


Biz yaptk oLdu..!
bjksaid92 Ofline   Alıntı ile Cevapla