Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-06-2008, 22:47   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Elektrikte darboğaz gelecek yıl

09 Haziran 2008 Pazartesi 23:36
'Karanlık günler yakın' açıklamaları herkeste endişe yaratırken TEİAŞ, elektrikte sıkıntının 2009'da başlayacağına dikkat çekti.
Küresel ısınmayla, elektrik ihtiyacının karşılanmasında yaşanan sorunlar giderek büyüyor. Türkiye'de elektrik enerjisi talebi ancak karşılanabiliyor. Bir başka deyişle arztalep dengesi yedek kapasitesiz, adeta 'bıçak sırtında' gidiyor.

DENGE BOZULACAK
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİ- AŞ), TBMM'ye sunduğu arz-talep projeksiyonuna ilişkin rapora göre, Türkiye'nin elektrik talebi her yıl yüzde 8.3 artacak ve arz-talep dengesi 2009 yılından itibaren bozulmaya başlayacak.
2009'da elektrikte toplam güvenilir üretim kapasitesi enerji talebinin altında kalacak, yedek ise yüzde 2 ile negatif değerlere ulaşacak. Üretim yedeği 2016'da yüzde - 68.2'ye kadar düşecek.

TASARRUF ZORUNLU
TEİAŞ'ın raporunda, belirli oranlarda güç ve enerji yedeği bulundurulmasının bir zaruret olduğu vurgulandı. Enerji Bakanlığı yetkilileri, bu yıl arz-talep dengesinin bozulmaması için 'elektrik üretim tesislerinde ve hatlarında bakım sürelerinin kısaltılması ve tüketicilerin tasarrufa özendirilmesi' konularında çalışmalar yapıldığını bildirdiler.
Elektrikte arz güvenliğine yönelik esas önlemler, 'Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı' ile alınacak.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla