Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2008, 09:08   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Bu itiraflar mide bulandırıyor!

Click the image to open in full size.
Bu itiraflar mide bulandırıyor!
12 Haziran 2008 Perşembe 09:31
ABD askerleri kameraların önüne geçti ve Irak'ta yaptıklarını bir bir anlattı. 'Bunlar insan olamaz' dedirten itiraflar bakın nasıl?

Onlar Amerika'dan Irak'a geldiler. Amaçları başkanlarının dediğine göre "Irak halkını özgürleştirmek"ti... Irak'taki ABD askerleri görev yaptıkları yıllar içinde vahşileşti... Birer caniye dönüştü... Zevk için adam öldürür hale geldi...
Aralarından bazıları yıllar sonra yaptıklarından vicdan azabı duymaya başladı ve kameraların önüne geçip tüm insanlıktan kendi ve diğer askerler adına özür diledi... O özür sadece onları rahatlattı... Yaşanan acılar olduğu gibi duruyor...
İşte ABD askerlerininin itirafları:
ŞİŞMAN ADAM AVCISI

Birinci itirafçı: Görev yaptığım yerde bir genç vardı. Şişmanlığı dikkatimi çekmişti, çok şişmandı. Bu adam masumdu. Bir gün onu evine doğru yürürken gördüm. Onu babasının gözünün önünde vurdum. Silahımdan çıkan ilk kurşunlar onu öldürmedi. Boynundan yaralanmıştı. Çığlık atmaya başladı ve gözlerimin içine baktı.Yanımda bulunan arkadaşıma döndüm ve ona 'bunun olmasına izin veremem' dedim. Silahımı bir daha ateşledim ve işini bitirdim.

CİNAYETE KOMUTAN TEBRİĞİ

İkinci itirafçı: İlk cinayetimi üstlerim tebrik etti. Bölük komutanım beni ve bölükteki diğer arkadaşlarımı şahsen tebrik etti. Bıçakla öldürmeye ödül vaat edildi. Yanımızda muhabirler olduğunda, hareketlerimiz değişiyordu. Her şeyi kuralına uygun yapıyorduk. Onlar gidince kaldığımız yerden başlıyorduk.

MİNARELERİ NİŞANGAH YAPTIK

Üçüncü itirafçı: Bölüğümüzden bir asker vurulmuştu. Biz de gidip bir caminin minaresini vurduk. Bizim için bu, öfkemizi dışa vurmanın bir yoluydu. Camiye ateş açmanın yasal olup olmadığını bilmiyorduk fakat bütün askerler yapıyordu, çünkü öfkeliydiler.
KAFASINI DUVARA VURA VURA ÖLDÜRÜYORDUK
Dördüncü itirafçı: Baskına gittiğimiz evlerde aile reisi sorun çıkarırsa icabına anında bakıyorduk, kafasını duvara vura vura öldürüyorduk. Gece baskınlarında ise aileleri gece uyandırıp veya kapıları gece tekmeleyip onları korkutuyorduk.

Askerler yaptıklarından pişman olduklarını açıklarken bu olayların hâlâ orada yaşandığının altını çizdiler.

ASKERLERİN CiNAYETLERİ

1-ABD askerlerinin ilk cinayetleri, Bağdat’taki Ebu Gureyb cezaevinde yaşananlardı. ABD askerlerinden Lynndie England fotoğraflarla nasıl insanları hayvan yerine koyduklarını gösteriyordu. England'ın sırıtan yüzü, Ebu Gureyb cezaevindeki kötü muamele skandalının sembolü haline gelmişti.

HADİSA'DA CİNAYET

2- Irak'tan dönen 50 ABD askerinin, Amerikan Nation dergisine verdiği röportajlar, 2005'te Hadisa kasabasında 24 sivilin katledilmesi gibi olayların istisnai bir durum olmadığını, bunun yaygın bir insan hakları ihlali modeli olduğunu gösteriyordu. ABD askerlerinin, Iraklıları insan yerine koymadıklarını ve masum sivilleri nasıl 'direnişçi' olarak öldürdüklerini gözler önüne seriyor.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla