Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2008, 13:18   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Gol attı diye vatandaşlıktan atılıyor!

Karşı takımdaydı. Vatandaşı olduğu ülkeyle oynamak zorundaydı. Gol attı. Şimdi başına gelenlere bak;
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Polonya - Almanya maçında Almanya'nın iki golünü de Polonya asıllı Podolski atmıştı. Gölü yjyen Polonya’daki muhafazakarlar oyuncunun vatandaşlıktan atılmasını istiyor.

Alman milli takımı oyuncusu Lukas Podolski’nin doğum yeri Polonya’nın milli takımına attığı iki gol, ülkedeki muhafazakar politikacıları çileden çıkardı.

Aşırı muhafazakar Polonya Aileler Birliği üyesi ve eski Eğitim Bakanı Yardımcısı Miroslaw Orzechowski, yabancı ülke milli takımlarında oynayan futbolcuların Polonya vatandaşlığından atılması gerektiğini savundu.

Orzechowski, bu futbolcuların Polonya pasaportlarının ellerinden alınması için Polonya Cumhurbaşkanı’nı harekete geçmeye davet etti. Orzechowski, "Zaten birileri yabancı bir ülkenin renkleri altında müsabakalara katılıyorsa içinde vatandaşlığını inkár etme arzusu vardır. Bu arzu bundan daha açık ifade edilemez. Bu yüzden cumhurbaşkanı bu davranışın kasıtlı olduğunu anlamalıdır" dedi.
Orzechowski, internet blogunda da, siyasi veya ekonomik mülteci olmakla yabancı milli takımlarda oynamanın ayrı şeyler olarak ele alınması gerektiğini belirtti. Anayasaya göre Polonyalılar kendileri talep etmediği takdirde vatandaşlıktan çıkarılamıyor.

Geçen pazar akşamı oynanan maçta Polonya’yı yenen Almanya’nın 2 golünü de Podolski atmış, Almanların diğer Polonyalı oyuncusu Miroslav Klose de yaptığı asistle galibiyete katkıda bulunmuştu
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla