Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2008, 14:28   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Trenden atlarken kafası koptu!

Click the image to open in full size.Gizlice bindiği trenden hareket halindeyken atlayan 14 yaşındaki Umut Eroğlu feci şekilde can verdi.



Dün öğle saatlerinde Ankara'da meydana gelen korkunç olayda, Lalabel Mahallesi'nde oturan Şehit Şener Gündem İlköğretim Okulu öğrencileri Umut Eroğlu, Z.P., İ.Ç. ve G.K. okul çıkışında gezmek için Elmadağ'a gitmek istedi. Öğrenciler, ilçeye gitmek için, mahallelerindeki istasyonda duran, Ankara- Kayseri seferini yapan 24546 sefer sayılı kömür taşıyan yük trenine gizlice bindi.

Elmadağ İstasyonu'na yaklaştıklarında 4 öğrenciden 3'ü hareket halindeki trenden atlarken, Umut Eroğlu ise, dengesini kaybederek raylara düştü. Hareket halindeki trenin altında kalan Umut, başının kopması sonucu feci şekilde can verdi. Trenden atlayan diğer öğrencilerden 2'si yara almadan kurtulurken, G.K.'nin ise ayağı kırıldı. G.K. Elmadağ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Umut Eroğlu'nun cesedi hastanenin morguna kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KARNESİNİ GÖREMEDİ

Şehit Şener Gündem İlköğretim Okulu 8-A sınıfı öğrencisi Umut Eroğlu'nun ölümü, ailesi, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarını yasa boğdu. Merakla beklediği karnesini göremeden hayatını kaybeden Umut'un ardından gözyaşı döken arkadaşları, geçen pazar günü yapılan OKS'ye de giren Umut'un sevilen ve derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

Öte yandan, öğrencilerin Lalabel Mahallesi'ndeki istasyonda duran trene sürekli gizlice binerek, gezmek için Elmadağ'a gittikleri öğrenildi.

KAYMAKAM ÖNLEM İSTEDİ

Elmadağ Kaymakamı Osman Kaymak, ölen Umut Eroğlu'nun öğrenim gördüğü Şehit Şener Gündem İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Kaymak, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için önlem aldıklarını söyledi. Kaymakam Kaymak, "Bu konuda DDY ile toplantı yaptık. Hemzemin geçide alt ve üst geçit yapılması için de talepte bulunduk" dedi.

ARKADAŞINI DA ÇAĞIRMIŞ

Umut Eroğlu'nun sınıf arkadaşlarından Kadir Koç ise, korkunç kazada hayatını kaybeden arkadaşının o gün kendisini de ısrarla çağırdığını belirterek, "Umut bana `işin ucunda ölüm mü var? Sen niye gelmiyorsun?' dedi. Ben de `ailem kızar', diyerek teklifini kabul etmedim. Arkadaşımı kaybettiğim için üzgünüm" diyerek göz yaşı döktü.

Vatan
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla