Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2008, 19:47   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Hırvatlar Panzerleri ezdi

Click the image to open in full size.
Hırvatlar Panzerleri ezdi
12 Haziran 2008 Perşembe 20:53
Euro 2008’de B Grubu’ndaki ilk maçlarını kazanan lider Almanya ile Hırvatistan, Klagenfurt’ta karşılaşıyor.

ALMANYA: 1-2 :HIRVATİSTAN

Euro 2008 B Grubu ikinci maçında Hırvatistan ile Almanya karşılaşıyor.
Maçı Belçika Federasyonu'ndan Frank De Bleeckere yönetiyor...

HIRVATİSTAN: 1-Stipe Pletikosa; 5-Vedran Corluka, 4-Robert Kovac, 3-Josip Simunic, 22-Danijel Pranjic; 11-Darijo Srna, 10-Niko Kovac, 14-Luka Modric, 19-Niko Kranjcar; 7-Ivan Rakitic, 18-Ivica Olic

ALMANYA: 1-Jens Lehmann; 16-Philipp Lahm, 17-Per Mertesacker, 21-Christoph Metzelder, 2-Marcell Jansen; 4-Clemens Fritz, 8-Torsten Frings, 13-Michael Ballack, 20-Lukas Podolski; 11-Miroslav Klose, 9-Mario Gomez

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakika. Mücadeleye Almanya'nın vuruşu ile başlandı... İki takıma da başarılar....

4. dakika. Almanya atağı sağdan etkili gelişti. Ceza sahasına topla giren Klose pasını Fritz'e çıkartmak istedi. Hırvat savunması son anda araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

5. dakika. Mücadelede ilk bölümler golsüz eşitlikle geçildi... Tempo yüksek Almanya daha baskılı bir futbol ortaya koyuyor.

10. dakika. Almanya atağında ceza sahası önünde topla buluşan Podolski bekletmeden sert vurdu. Meşin yuvarlak savunmadan geri döndü.

14. dakika. Maçta müthiş bir tempo var. İki takımda gole dönük açık bir futbol sergiliyor. Orta sahaların hızlı geçildiği mücadelede savunmalar bu ana kadar açık vermedi.

16. dakika. Hırvatistan sol kanattan Srna ile köşe vuruşu kullandı. Ön direğe inen ortayı Simunic kafa ile arkaya aşırttı. Kaleye pralel geçen topa hiçbir Hırvat oyuncu dokunamayınca atak ters kanattan taçla sona erdi.

20. dakika. Karşılaşmada 0-0 eşitlik sürüyor... Başabaş bir maç oluyor. İki takımda birbirine üstünlük kurabilmiş değil.

GOL.. 24. dakika. Hırvatistan golü Srna ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen topu iyi takip eden Srna kale sahasına ayak koyarak Alman ağlarını havalandırdı.

Hırvatistan, Srna'nın golüyle Almanya karşısında 1-0 üstünlüğü yakaladı.

26. dakika. Hırvatistan'da Srna sarı kart gören isim oldu.

30. dakika. B Grubu'da 3'e puana sahip iki takımın mücadelesinde Hırvatlar ilk yarı saati önde geçti. Almanya ilk maçtaki görüntüsünden uzak.

Bu dakikada Hırvatistan 2. gole Kranjcar ile yaklaştı. Soldan ceza sahasına gönreline topa Kranjcar penaltı noktası üzerindte boş pozisyonda ayak koydu. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden auta çıktı.

33. dakika. Almanya ceza sahasının hemen dışından kazandığı frikik atışını Ballack ile kullandı. Bu futbolcunun sert şutunu Hırvat Kaleci Pletikosa son anda uzanarak çıkarttı.

34. dakika. Almanya beraberlik golü için Hırvat kalesine yükleniyor. Sağ kanattan ceza sahasına ortalanan topa yakın direkte Klose ayak koyamadı. Savunma tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı.

40. dakika. İlk yarıda son 5 dakikaya girildi. Almanya sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Altıpas içine inen topa Metzelder kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üst direği sıyırıp auta çıktı.

42. dakika. Hırvatistan 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan hızlı gelişen atakta Alman savunması büyük açık verdi. Ceza sahasına ortalanan topta Kranjcar bomboş pozisyonda kontrol ettiği meşin yuvarlağı kaleye vurdu. Lehmann sert gelen topu harika bir refleks ile çıkartarak gole izin vermedi. Boşta kalan topu savunma ayak koyarak uzaklaştırdı.

45. dakika. İlk yarıda normal süre tamamlandı. Sahada müthiş bir mücadele yaşanıyor. İki takımda tüm güçleriyle adeta savaşıyor... Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika gösterdi.

45+1. dakika. Hırvatistan'ta Simunic sarı kart gördü.

Uzatmalarda başka gol olmadı. İlk 45 dakikayı Hırvatistan, Almanya önünde 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Almanya'da 2. yarıda Jansen kenara alındı. Oyun dahil olan isim Odondor

2. yarıya Hırvatistan başladı..

49. dakika.
Almanya atağında Lahm'ın soldan ortasını yaptı Kaleci Pletikosa'nın yumrukladığı meşin yuvarlak Ballack'ın önünde kaldı... Bu futbolcu ceza sahasının önünden topu boş kale yerine üstten auta attı.

53. dakika. Hırvatistan atağında ceza sahasının dışından Modric kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Lehmann köşeye giden topu harika uzanarak 2 hamlede kontrol etti.

55. dakika. Hırvatistan karşısında 1-0 geride olan Almanya bu dakikaya kadar istediği futbolu ortaya koyabilmiş değil. Hırvatlar sahada istediğini yapan ekip görüntüsü sergiliyor.

57. dakika. Almanya sağ kanattan köşe vuruşu kazandı. Fritz'in kullandığı atışta Hırvat savunması topu kafa ile karşıladı.

60. dakika. Maçta son yarım saatlik dilime Hırvatistan'ın Almanya karşısında 1-0'lık üstünlüğü ile girildi. Oyun Srna'nın sakatlığı nedeniyle bir süre durakladıktan sonra tekrar başladı.

61. dakika. Almanya atağı sol kanattan etkili gelişti. Gomez'in ceza sahasına sokulup yerden kestiği etkili orta Klose'nin arkasında kalınca tehlikeli olabilecek bir atak sonuçsuz kaldı.

GOL... 62. dakika. Hırvatistan 2. golü Oliç ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Rakitic ceza sahasına ortasını yaptı. Savunmaya çarpan top kaleye yöneldi. Lehmann büyük bir hataya imza atarak yan direkten seken topu kontrol edemedi. Altıpas içinde boşta kalan meşin yuvarlağı Oliç boş kaleye yuvarladı.

Hırvatistan Oliç'in golüyle Almanya karşısında 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.

65. dakika. Hırvatistan sol kanattan Srna ile köşe vuruşu kullandı. Kale sahasına inen topa son anda dokunan Lehmann tehlikeyi taçla uzaklaştırdı.

66. dakika. Almanya'da Gomez yerini Schweinsteiger'e bıraktı.

68. dakika. Almanya üst üste gelişen Hırvat ataklarında kalesinde 3 gol tehlikesi yaşadı. Sağdan ceza sahasına sokulan Rakitic yerden pasını çıkarttı. Oliç'in önünde kalacak topa son anda savunmada Mertesacke ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

70. dakika. Mücadelede son 20 dakikaya girildi. Hırvatistan sol kanattan Srna ile köşe vuruşu kullandı. Lehmann altıpas içine inen topa son anda dokunarak tehlikeyi ters taraftan kornerle uzaklaştırdı.

72. dakika. Hırvatistan'da Oliç yerini Pedriç oyuna dahil olan isim.

73. dakika. Almanya goleSchweinsteiger ile yaklaştı. Sağ kanattan etkili gelişen atakta Ballack ters taraftan bindiren Schweinsteiger'i gördü. Bu futbolcu ceza sahasına sokulup dar açıdan şutunu attı. Savunmanın dokunduğu meşin yuvarlak ters taraftan direği sıyırıp kornere çıktı.

75. dakika. Almanya'da Ballack sarı kart gördü.

76. dakika. Hırvatistan atağında ceza sahası dışında topla buluşan Kranjcar yerden sert vurdu. Lehmann köşeye giden topa iyi uzanarak sahip oldu.

GOL..79. dakika. Almanya golü Podolski ile buldu. Sol kanattan ceza sahasına ortalanan topu Klose kafa ile indirdi. Podolski topun gelişine voleyi vurarak Hırvat ağlarını havalandırdı.

Almanya, Podolski'nin şık golüyle Hırvatistan karşısında skoru 2-1 yaptı.

80. dakika. Hırvatistan'da Srna yerini Loke'ye bıraktı.

82. dakika. Almanya'da Fritz yerini Kuranyi'ye bıraktı.

83. dakika. Hırvatistan atağı sol kanattan etkili gelişti. Topla ceza sahasına sokulan Pranjic, Lehmann ile karşı karşıya kaldığı anda yerde kaldı. Mutlak bir gol tehlekesi Lehmann'ın ellerinde son buldu.

84. dakika. Almanya beraberlik golü için tüm hatlarıyla Hırvatistan kalesine yükleniyor.

85. dakika. Hırvatistan'da Kranjcar yerini Knezeviç'e bıraktı.

87. dakika. Maçta son dakikalar oynanıyor. Hırvatistan'ın Almanya karşısında 2-1'lik üstünlüğü sürüyor...

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Uzatma süresi olarak 3 dakika ilave edildi. Almanya'nın beraberlik golü için atakları sürüyor...

90+2. dakika. Almanya'da oyuna sonradan dahil olan Schweinsteiger kırmızı kartla oyun dışı kaldı... Almanya kalan kısa sürede sahada 10 kişi kaldı.

90+2. dakika. Almanya'dan Lehmann, Hırvatistan'da Leko sarı kart gördü.

90+3. dakika. Hırvatistan'da Modriç sarı kart gördü.

Tansiyonun hali yüksek olduğu son bölümlerde Almanlar'ın beraberlik golü için baskısı sonuç vermedi. Hırvatistan B Grubu'ndaki 2. maçında Almanya'yı 2-1 mağlup ederek üst turu garantiledi...
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla