Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-03-2006, 15:55   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Blatter sağlığı elverirse yeniden aday!

Click the image to open in full size.FIFA Başkanı Sepp Blatter, sağlının iyi olması durumunda 2007 yılında yapılacak olan seçimlerde tekrar FIFA başkanlığına aday olacağını söyledi..

30 Mart 2006, 15:24

70 yaşındaki FİFA Başkanı Sepp Blatter'in gözü yeniden başkanlığa seçilmekte. 1998 yılında Brezilyalı Joao Havelange'den başkanlığı devralan Blatter, Alman basınına yaptığı açıklamada, 2011 yılına kadar kendisini başkanlık yapmaya hazır hissettiğini ifade etti. Blatter konuyla ilgili sorulan bir soruya, "Evet kendimiz 2007 yılında tekrar başkanlığı hazırlayacağım. Tek sorun ise o tarihte sağlığımın nasıl olacağı" dedi.

Futbol otoriteleri Blatter'in 2007 yılında görevi bırakabileceğini söylüyor ancak onun yerine geçecek olan adayın kim olacağı konusunda ise henüz net olan hiçbir şey yok. Blatter, 8 yıllık başkanlığı boyunca bir çok tartışmalı karar imza attı ve özellikle İngiltere basını tarafından ağır bir dille eleştirildi. İsviçreli başkan, Türkiye A Milli Futbol Takımı ile İsviçre arasında oynanan ve Türkiye'nin ağır cezalar almasına neden olan olaylardan sonra yaptığı tek taraflı açıklamalarla da Türk kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti. Blatter hakkında, daha önce açılmış soruşturma dosyaları da bulunuyor.
xarizma Ofline