Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2008, 07:50   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 ’Atatürk'ü Sevmiyorum’ soruşturması

Click the image to open in full size.Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Fatih Altaylı’nın Teke Tek Programı’nda Atatürk’ü sevmediğini söyleyen ve "İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı" diyen türbanlı Nuray Bezirgan hakkında soruşturma başlattı.

FATİH Altaylı’nın sunduğu ’Teke Tek’ adlı programda "Atatürk’ü sevmiyorum" diyen türbanlı Nuray Bezirgan hakkında soruşturma başlatıldı. Pazartesi günü Kanal 1’de yayınlanan programdaki sözler üzerine harekete geçen Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı, Bezirgan hakkında 5816 Sayılı Kanun’un 2’nci maddesi gereği "Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet etmek" suçundan soruşturma açtı. Suçun işlendiğine kanaat getirilirse Nuray Bezirgan hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak. Altaylı ile Bezirgan ve aynı programda yer alan türbanlı Kevser Çakır arasındaki diyalog özetle şöyle:

Fatih Altaylı Kevser adlı arkadaşımızın facebook adlı paylaşım sitesinde İran devriminde Ayetullah Humeyni’nin fotoğrafları yer alıyor. Doğru mu?

Kevser Çakır Bir tane fotoğrafı var evet. Evet, seviyorum ve saygı duyuyorum.

FA Ama o Şii. Humeyni’nin nesini seviyorsun?

KÇ Şii olması önemli değil. Benim için Müslüman biri. Hümeyni’yi seviyorum.

FA Ama İran’da baskı rejimi var.

KÇ Ama İran’daki rejimi ben desteklemiyorum

FA Ama kurucusu Humeyni.

KÇ Humeyni’nin aynı görüşleri sahip olması anlamına gelmez bu. Ben Humeyni’yi seviyorum şahsen.

FA Sen seviyor musun?

Nuray BezirganEvet seviyorum.

FA Atatürk’ü seviyor musun?

NB Atatürk’ü sevmeme hakkı var mı? Başıma bir iş gelmeyecekse ben sevmiyorum. Atatürk’ün yetkiyi padişahtan alırken yani saraydan alırken laik bir Cumhuriyet kurmak için aldığını düşünmüyorum. Halk o zaman islami değerler için savaştı. Nitekim Kurtuluş Savaşı’nın başlaması da Kahramanmaraş’ta Fransız askerlerinin Nene Hatun’un başörtüsüne uzanmasıyla olmuştur.

FA Peki bu ülkenin Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen bir adamı niye Humeyni kadar sevmiyorsun. Bunu merak ettim. Eğer Atatürk olmasaydı burada belki de İngilizler vardı, Fransızlar vardı.

NB Yani İngilizler olsaydı benim haklarım daha geniş olacaktı. Zaten mesele bu yani. İnsanlar bana Atatürkçülük adına zulmediyorlarsa benden Atatürk’ü sevmemi bekleyemezsiniz.

İŞTE O KANUN

5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun Madde 1- Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Atatürk’ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut Atatürk’ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir. Yukarıki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.

Madde 2- Birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyle işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla