Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2008, 08:18   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 19 Yaşında Mühendis Oldu

Ona herkes hayran.. 16 yaşında başladığı üniversiteyi 3 yılda bitirdi !
Sakarya'da yaşayan 19 yaşındaki Esra Aydın, 16 yaşında başladığı üniversiteyi 3 yılda bitirerek çevre mühendisi oldu.Esra Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erken yaşlarda okula gitmek için her gün ağladığını, bu nedenle ilkokula 5.5 yaşında başladığını bildirdi.

İlk aylarda derslere okula kaydı olmadan devam ettiğini belirten Aydın, ancak ısrarı ve derslerdeki başarısı nedeniyle daha sonra okula kaydının yapıldığını söyledi.Aydın, liseyi ise özel bir okulda burslu olarak okuduğunu ifade ederek, ''Annem en hanımı babam ise işçi. Liseyi burslu kazanmak benim için büyük bir şans oldu'' dedi.Lisenin ardından girdiği üniversite sınavında Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliğini kazandığını anlatan Aydın, ''Aslında elektrik elektronik mühendisliğini istiyordum, ama puanım SAÜ'nün çevre mühendisliğine yetti. Ortaokuldan ve liseden beri tek hayalim buydu, ama olmadı'' şeklinde konuştu.

''3 YILDA ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİM''

Aydın, 16 yaşında girdiği üniversitede, ilk yıl verilen dersleri lisede de gördüğü için büyük bir kolaylık yaşadığını belirtti.İlk sene üniversitede zorlanmadığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:''İkinci sınıfta üstten ders almaya başladım. Kolay geldi, çünkü derslere girmek bana yeterli geliyordu. Dersleri düzenli takip ettiğim için 3 senede üniversiteyi bitirdim. Benim 16 saatim okulda geçiyordu. Çünkü alttan aldığım dersleri ikinci öğretimde görüyordum.''19 yaşında üniversiteden mezun olacağını hiç tahmin etmediğini dile getiren Aydın, ''Yaşıtlarım daha yeni üniversiteye giriyor ya da hazırlanıyor. Sınıf arkadaşlarım benden 3-4 yaş büyük. Erken yaşta mezun olmanın büyük avantajını yaşıyorum'' dedi.Aydın, şu anda hocalarının desteğiyle ABD'de bir okula burslu yüksek lisans başvurusu yaptığını belirterek, elektrik elektronik mühendisliğinde yüksek lisans yapmayı planladığını bildirdi.SAÜ'nün en genç mezunu olduğunu söyleyen Aydın, bu nedenle yarın okulda düzenlenecek mezuniyet töreninde kendisine ödül verileceğini kaydetti.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla