Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2008, 20:06   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İki kez para çekilebilir ekstrelere dikkat!

POS cihazından para çekildiğinde bazen 'işlem gerçekleşmedi' şeklinde uyarı geliyor. Sakın inanmayın!

Click the image to open in full size. Hayatın vazgeçilmezi haline gelen kredi kartları, neredeyse paranın yerini aldı. Hemen herkesin cüzdanında birkaç tane banka veya kredi kartı var. Artık her alışverişte kullanıldığı için de kullanıcılar gelen ekstreleri bile görmeden ödeme yapıyor.
Provus Bilişim Genel Müdürü Alp Hepkarabelli, tüketicileri uyarıyor: "Kredi kartı ile POS cihazından para çekildiğinde bazen 'işlem gerçekleşmedi' şeklinde bir uyarı geliyor. Ancak buna rağmen para çekilmiş olabiliyor." Alp Hepkarabelli, kart sahiplerinin ekstreleri mutlaka incelemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Paranın kesinlikle kaybolmadığını, müşterinin bankayı bilgilendirmesi halinde fazla çekilen tutarın iade edildiğini vurguluyor.

ÖZEL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Türkiye'de faaliyet gösteren yerli ve yabancı bankaların çoğunun kredi kartları ve ekstrelerini Provus Genel Müdürü Hepkarabelli, bankalar ve kart şirketlerinin, bu işin güvenli bir ortamda yapıldığından emin olmak istediğini söylüyor. Bu çerçevede güvenlik önlemlerini sıfır toleransla uyguladıklarını vurguluyor. Kart müşterileriyle ilgili tüm bilgilerin bina içinden dışarıya çıkmaması gerektiğini dile getiriyor. Hepkarabelli, çalışanlarının maddi durumu ve harcamalarının yanında evde yaşadıkları sorunlarla dahi yakından ilgilendiklerini ifade ederken, "Maddi sıkıntı içine giren personele destek oluyoruz. Tek istediğimiz, çalışanımızın tüm dikkatini bu işe vermesi ve güvenlik önlemlerine uyması. Aşırı bir harcamanın arkasında kumar alışkanlığı çıkabilir. Önlemimizi almak zorundayız çünkü işimiz büyük titizlik gerektiriyor." diyor.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla