Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-03-2006, 16:12   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
La Liga Maçlari Tehlikede..

Click the image to open in full size.İspanya'da hakemler paralarını istiyor, aksi taktirde maçlara çıkmayacaklarını belirttiler.. Böyece gelecek hafta İspanya Ligi maçları çok büyük bir krize girebilir.. Barcelona-Real Madrid ve Real Betis-Sevilla maçlarının hakemleri greve gideceklerini açıkladı..


İSPANYA'DA HAKEMLER GEREV TEHDİDİ YAPTI !!!

İspanya Hakem Komitesi yaptığı açıklamada La Liga ve 2. Lig'de görev yapan hakemlerinin aylardır ödeme alamadığını; Şubat ve Mart aylarının maaşlarının yatmadığını ve 31 Mart cuma günü saat 14:00'e kadar paralarının ödenmemesi durumunda maçlara çıkmayacaklarını belirtti..

Sevilla derbisinde görev yapacak olan Eduardo Iturralde González ise konuyla ilgili olarak: "Bize ellerinde çek olduğunu söylemeleri yeterli değil ve işimizi görmeyecektir. Umrım kısa sürede bu büyük problem hallolacaktır" dedi..

Ödeme şekli ie konuyu başka bir boyuta taşıyor.. İspanya Ligi (LFP) hakemlerin paralarını direk olarak hesaplarına yatırmayı ve İspanya Futbol Federasyonu'nu (RFEF) by-pass etmeyi planlıyor..

Ancak bu yöntem şekli uygulanması halinde hakemlerin işini daha da zora sokacak çünkü LFP, İspanya'daki hakemlerin iş vereni değil..

Geçen seonun yarısından itibaren ödenmesi gereken reklam gelirleri 290.000 euro ve ödenmemiş hakem maaşları ise 454.545 euro artı masraflar..

Bu arada İspanya'da üst düzey bir hakemin yönettiği maç sayısıyla doğru orantılı olarak bir ayda 15.000 euro'ya kadar maaş alabilmesi mümkün..

Eğer hakemler maçlara gerçekten de çıkmaz ise bu İspanya futbolunun yaşadığı ilk hakem krizi olmayacak.. Kasım 1997'de de üst düzey hakemler maçlara çıkmayı reddetmiş ve alt liglerdeki maçların hakemleri görevlerini yapmıştı..
xarizma Ofline