Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-06-2008, 16:02   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
70 Milyon Tek Yürek!

Ay-yıldızlılarımız, kader maçında Çek Cumhuriyeti’nin karşısına çıkıyor.
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (A) Grubu'nda mücadele eden Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nın yarın yapacağı Çek Cumhuriyeti maçı final niteliği taşıyor.

Grubunda 3 puanla 3. sırada bulunan Türkiye'nin, çeyrek finale çıkabilmesi için Çek Cumhuriyeti'ni mutlaka yenmesi gerekiyor. Karşılaşmanın berabere bitmesi durumunda, galibin penaltılarla belirleneceği karşılaşma Cenevre'nin Geneve Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak.
Karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Peter Fröjdfeldt, Stefan Wittberg, Henrik Andren hakem üçlüsü yönetecek.
Gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan Türkiye, rakibiyle daha önce yaptığı maçların hiçbirini kazanamadı.
Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maçta karşılaşırken, bu müsabakaların 3'ünü yitirdi, 1'inde ise berabere kaldı. Bu maçlarda sadece 3 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 13 gol gördü.
İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın 2 golüne engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.
27 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta ise Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve 1'i penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı. 30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı ise Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.
İki ülke (A) milli futbol takımları en son 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı.
Bu arada yarınki kritik maç, iki ülke milli takımları arasındaki ilk resmi müsabaka olacak. Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi aldı, 5 gol atıp, 24 gol yedi.
EKSİKLER
Sakatlığı bulunan oyuncularımızdan Tümer Metin'in Çek Cumhuriyeti maçında forma giyemeyeceği açıklanırken, Servet'in maça yetiştirilmeye çalışıldığı açıklandı. Portekiz maçında sakatlanan Emre Aşık, Hakan Balta ve Gökdeniz'in tedavileri sürerken Emre ve Gökhan Zan'ın durumları ise maç saati netlik kazanacak.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla