Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2008, 02:37   #1
yoshy_BJK
Only Besiktaş
 
yoshy_BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim: Pes etmeyen futbolcularım olduğu için mutluyum

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Pes etmeyen, maçın hakemin düdüğüyle bittiğini bilen futbolcularım olduğu için mutluyum'' dedi.
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen (A) Milli Futbol Takımı'nda, teknik direktör Fatih Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını, ancak ikinci yarıda yedikleri 2. gol dahil olmak üzere iyi futbol oynadıklarını belirterek, ''Pes etmeyen, maçın hakemin düdüğüyle bittiğini bilen futbolcularım olduğu için çok mutluyum.
Biz buraya sonuna kadar gitmeye geldik. Futbolcularım çok önemli bir galibiyet aldılar. Doğru şeyler yaptığımı düşünüyorum. Ben, maçın ilk yarısında 1-0'a razıydım.
Devrede bunu çözerim diye düşündüm. 2-0'a kadar benim için, 3-2'den sonra ise rakip takımın hocası için zordu. Ekol olan Çek Cumhuriyeti'ni tarihimizde ilk defa yendiğimiz için çok mutluyum. Futbol enteresan bir oyun. Bizim çocuklar heyecanı seviyor, inancın hiçbir zaman bitmemesi gerektiğini biliyor'' diye konuştu.
Terim, Volkan'ın kırmızı kart görmesine de değinerek, ''Volkan'ın hareketini tasvip etmiyorum. Ama o itmeyle Koller'in de yıkılacağını sanmıyorum. Kendisini profesyonel olarak atınca da yapacak bir şey yok'' yorumunu yaptı.
Fatih Terim, takımda birçok sakat futbolcu olduğunun da altını çizerek, ''Ama eksiklerimizin yerini dolduracak aslanlarımız var'' dedi.
Çeyrek finaldeki rakip Hırvatistan hakkında da yorumda bulunan Terim, ''Şimdi rakibimiz Hırvatistan. Çeyrek finalde baştan sona 90 dakika iyi oynayacağız. Rakibin oyununu değil, ben her zaman kendi takımımın oyununu düşünürüm'' diye konuştu.

Terim, bugünün Babalar Günü olduğunu da hatırlatarak, ''Futbolcularım babalar gününde bana çok büyük bir hediye verdi. Tüm babaların Babalar Günü'nü kutluyorum'' dedi.

-MAÇIN OYUNCUSU SEÇİLEN NİHAT KAHVECİ-

Çek Cumhuriyeti maçında ''maçın oyuncusu'' seçilen Nihat Kahveci ise çeyrek finale yükseldikleri için çok mutlu olduğunu belirterek, ''2-0'a kadar bir şey yaptık dersek yanlış olur. İlk gol anahtardı. Bu golden sonra zor duruma düştüler. Daha sonra da rakibimizi tamamen çözdük. Duygularım inanılmaz, anlatılmaz, yaşanması gerekiyor. Başarmak çok güzel'' diye konuştu.

-ÇEK CUMHURİYETİ CEPHESİ-
Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Karel Brückner ise basit bir maç oynamaya çalıştıklarını, ancak 2. ve 3. gollerde inanılmaz hatalar yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu: ''2-1 önde giderken son 4 dakikada 2 gol yememiz inanılmaz, Böyle hatalar yapıp, maçı kazanmayı bekleyemezsiniz. Basit bir maç oynamaya çalıştık, 2-0 öndeyken daha fazla gol atma şansı da yakalamamıza rağmen Türkiye'ye teslim olduk. Türklerin sıkı markajından kurtulmayı amaçladık. İlk yarıda da bunu başardık. Fakat maçın sonucunda gerçekler farklı oldu ve Türkiye kazandı. Kaybetmemiz inanılmaz. Her şey çok hızlı oldu, anlamakta güçlük çektik. Bu maçı unutmam için pek çok geceyi uykusuz geçireceğim.''
__________________
Click the image to open in full size.
ANTİ-COLORS
ANTİ-FB
ANTİ-GS

Konu yoshy_BJK tarafından (16-06-2008 Saat 02:38 ) değiştirilmiştir..
yoshy_BJK Ofline   Alıntı ile Cevapla