Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2008, 08:43   #1
sheker
Dişi Kartal
 
sheker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ÖSS'ye girenler 3 kat şanslı

'İyi bir gelecek' için dün ÖSS'de ter döken öğrenciler, son yılların 'en şanslı' sınavına girdi. Üniversite kontenjanlarının yüzde 25 artması, sınava giren aday sayısının 132 bin azalması ve ÖSS'yi kazanmak için gerekli olan 185 barajını geçmenin kolaylaşması, gençleri umutlandırdı.

4 yıla çıkarılan genel ve meslek liselerinin bu yıl mezun vermemesi ÖSS'ye girecek aday sayısını azalttı. Aslında beklenen azalma 500 bin civarındaydı; ama eski mezunların bu durumdan yararlanmak için ÖSS'ye akın etmesi, bu yılki aday sayısını sadece 132 bin kişi azalttı. Yine de bu rakam, dün ÖSS'ye giren diğer adaylara önemli bir avantaj sağladı.

Eski mezunların akın etmesi bu yılki sınavı, adeta bir 'tecrübelilerin ÖSS'si haline getirdi. Bu yıl sadece 221 bin öğrenci ilk kez sınava girerken, 1 milyon 310 bin öğrenci, iki veya daha fazla olmak kaydıyla şansını denedi. Bu yıl ÖSS'ye başvuran eski mezun sayısı 380 bin arttı. Dün sınav giriş salonlarındaki orta yaşlılar bu durumun göstergesi oldu. Eski mezunların ÖSS'yi kazanma oranları her yıl yüksek çıkardı. Ancak bu yıl sınava giren yeni mezunların daha önce de 4 yıllık olan Anadolu liselilerden olması bu oranı değiştirecek.
__________________
Click the image to open in full size.
sheker Ofline   Alıntı ile Cevapla