Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2008, 08:49   #1
sheker
Dişi Kartal
 
sheker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Deli ihbarcı valiyi yaktı!

Deli raporlu işçi, valiyi şikayet etti! Vali hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle Danıştay'da dava açıldı.
Niğde, TEDAŞ'tan emekli Kemalettin Ertan'ı konuşuyor. Deli raporunun olmasına rağmen şikayet ettiği valiyi sanık sehbasına oturtturan Ertan'ın şikayet dilekçesi bile vasisi tarafından hazırlanmış.Danıştay'ta açılan davada, Eski Niğde Valisi Gündüz Beder ile 24 il genel meclis üyesi, kamuyu 3 milyon YTL zarara uğratmakla suçlanıyor.

Eski Niğde Valisi Gündüz Beder ile 24 il genel meclis üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan dava açıldı. Sanıklar, Niğde İl Özel İdaresi'ne ait Çiftehan kaplıcalarında gerçekleştirilen ek otel, sağlık ve kür merkezi yapım işlerini ihale açmadan bir firmaya vermek ve işletmeye açtığı kaplıcaya ait kira borcunu ödemeyen aynı firmayı tahliye etmeyerek devleti zarara uğratmakla suçlanıyor.

Niğde Valisi ve 24 meclis üyesinin yargılanmasına sebep olan ihbarcı vatandaş, emekli TEDAŞ işçisi Kemalettin Ertan. Zaman gazetesinin haberine göre Ertan'ın şikayetleri üzerine, elektrik hırsızlığı dahil değişik mahkemelerde 3 binin üzerinde dava açılmış. Kendisine 'deli' raporu verildiği için şikayetlerini bile 'vasi' tayin ettiği eşi tarafından yapabilen Ertan, "Suç işleyenlerin peşini bırakmadığım için tertip kurup deli raporu verdiler. İspatlayamadığım iddiam yok. Davalar ve verilen hükümler ortada. Deli olsam bunları yapabilir miydim? İddialarımın doğru olduğu müfettişlerce de doğrulanır mıydı?" diyor.
__________________
Click the image to open in full size.
sheker Ofline   Alıntı ile Cevapla