Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2008, 18:48   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çek Basını Şokta

Çek Cumhuriyeti, Milli Takıma yenilerek turnuvaya veda ederken, ülke basını büyük şok yaşıyor.

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0'lık mağlubiyetten 3-2'lik galibiyete uzanması tüm dünyada olduğu gibi Çek Cumhuriyeti basınında da geniş yankı buldu. Çek gazeteleri, yenilgiyi, 'kabus, korkunç son' gibi başlıklarla okurlarına aktarırken, maç boyunca milli takımlarının yaptığı hatalar zincirinin yenilgiyi hazırladığı görüşünde birleştiler. A Milli Takımın attığı ikinci golde topu elinden kaçırarak dikkat çeken Chelsea'li dünyaca ünlü kaleci Petr Cech, ülke gazeteleri tarafından manşetlere taşınırken, Blesk Gazetesi Cech'in dizlerinin üstüne çökmüş üzgün fotoğrafını ilk sayfasına taşıdı ve "Yalnızca onun suçu değil" başlığını kullandı.

Mlada Fronta Dnes Gazetesi de Cech'in diz çökmüş fotoğrafıyla verdiği haberinde, "15 dakikada 3 gol ve eve gidiyoruz" manşetiyle okurlarına seslenirken, bir başka günlük gazete Lidove Noviny ise, "Dayanılmaz başarısızlık. Güle güle, Avrupa!" başlığını kullandı. Günlük spor gazetelerinden Sport, "Korkunç son!" manşetini kullanırken, Pravo Gazetesi ise, "Maçın sonu kabus gibiydi" cümlesiyle yayınlandı.

Karşılaşma sonrası takım kaptanı Tomas Ujfalusi ve teknik direktör Karol Bruckner'in maçla ilgili yorumları da aktarılırken, ortak açıklama olarak, "İki gollük galibiyeti koruyamadık" ifadesi yer aldı.

CTK Haber Ajansı ise bir çok tecrübeli futbolcu gibi Karol Bruckner'in de milli takıma veda maçını oynadığına dikkat çekerken, aynı konuda yorum yapan Sport Gazetesi, "Bruckner'in ulusal takıma vedası daha üzücü olamazdı. Onun değişiklikleri Türkiye'yle mücadelede başarısız oldu" ifadesini kullandı.

Petr Cech ise ülke basınına yaptığı açıklamalarda hatasını kabul etti ve çok üzgün olduğunu ifade etti. Cech, "Bu maç benim hatamdı. Neden eve gittiğimizin sorumlusuyum. Bu hatayı kabul etmem çok zor. Ancak hayat devam ediyor. Bu sadece bir maçtı. Hayatta kötü şeyler de olabilir" diye konuştu.

Aktualne
Fotogalerie - Foto a video - Euro 2008 - Fotbal - Sport.centrum.cz

Pravo
ÄŒeÅ¡tÃ* fotbalisté v závÄ›ru darovali Ätvrtfinále ME Turkům*– Sport.cz

Ihned
EURO 2008 - iHNed.cz
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla