Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-06-2008, 21:14   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Fransa :0 - İtalya 2

FRANSA: 0-2 :İTALYA

EURO 2008 C Grubu'ndaki ölüm kalım maçı! Dünya Kupası'nın finalinde de karşı karşıya gelen Fransa ile İtalya, çeyrek finale çıkmak için mücadele ediyor

Fransa: 23-Gregory Coupet 21-Lassana Diarra 3-Eric Abidal 5-William Gallas 13-Patrice Evra 22-Franck Ribery 6-Claude Makelele 14-Jérémy Toulalan 7-Florent Malouda 9-Karim Benzema 12-Thierry Henry

İtalya: 1-Gianluigi Buffon 19-Gianluca Zambrotta 4-Giorgio Chiellini 2-Christian Panucci 3-Fabio Grosso 20-Simone Perrotta 10-Daniele De Rossi 21-Andrea Pirlo 16-Mauro Camoranesi 9-Luca Toni 7-Alessandro Del Piero

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya İtalya başladı... İki takıma da başarılar...

3. dakika. Fransa sağlı sollu kullandığı 3 köşe vuruşundan sonuç çıkartamadı. İtalya savunması bu atakları savuşturdu.

4. dakika. İtalya Luca Toni ile mutlak bir pozisyondan sonuç alamadı. Buffon'un uzun kullandığı kaleci degajını Fransa savunmasında Abidal sektirdi. Ceza sahasının hemen dışında topla buluşan Luca Toni yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

6. dakika. Fransa atağı sol kanattan etkili gelişti. Topla ceza sahasına hareketlenen Henry pasını Ribery'e bıraktı. Bu futbolcu dar açıdan şutunu çekti. Top yandan auta çıktı.

8. dakika. Fransa'da Ribery'nin sakatlığı nedeniyle oyun durmuş durumda. Fransız futbolcu tedavisi yapılmak üzere kenara alındı.

10. dakika. Fransa'da büyük şansızlık sakatlanıp kenara alınan Ribery oyuna geri dönemedi. Bu futbolcunun yerine Nasri maça dahil oldu.

11. dakika. İtalya gole Panucci ile çok yaklaştı. Sol kanattan Pirlo köşe vuruşunu kullandı. Kale sahasında iyi yükselen Panucci kafayı vurdu. Makalele ağlara gitmekte olan topu çizgi üzerinden ayak koyarak çıkartmayı başardı.

15. dakika. Fransa atağında sağ kanattan topla ceza sahasına sokulan Benzama yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

18. dakika. Fransa'da Evra sarı kart gördü.

21. dakika. İtalya atağı Pirlo ile etkili gelişti. Bu futbolcunun pasında ceza sahasına hareketlenen Perrotta bir anda topu ayağndan açtı. Kaleci Coupet çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

24. dakika. İtalya atağında ceza sahası içinde topla buluşan Luca Toni Abidal tarafından indirildi. Hakem penaltı noktasını gösterirken, Abidal'de kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

İtalya büyük avantaj yakaladı. Fransa 10 kişi kaldı.

GOL...25. dakika. İtalya'da penaltı atışını Pirlo kullandı. Bu futbolcunun şutu köşeden ağlara takıldı.

İtalya, Pirlo'nun golüyle Fransa karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

26. dakika. Fransa'da oyuna Ribery'nin yerine giren Nasri kenara alındı. Boumsong oyuna giren isim oldu.

28. dakika. İtalya 2. gole Luco Toni ile çok yaklaştı. Sağ kanattan Cassona ceza sahasına ortasını yaptı. Luca Toni zor pozisyonda topa ayak koydu. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

29. dakika. İtalya sahada 10 kişi kalan Fransa karşısında üst üste etkili ataklar geliştirdi. Luca Toni, Pirlo'nun harika pasında savunmanın arkasına sarktı. Bu futbolcunun şutunda top yandan auta çıktı.

30. dakika. İtalyan bir kez daha gole çok yaklaştı. Luca Toni savunmanın arkasına topla buluştuğu anda Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu yandan auta vurdu. Üst üste kaçan net fırsatlar....

34. dakika. Fransa beraberlik golüne Henry ile yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına şık bir ara pası çıktı. Henry savunmanın arkasında topla buluştuğu anda yerden şutunu attı. Meşin yuvarlak yan direği sıyırıp auta çıktı.

38. dakika. Fransa kaleyi karşıdan gören bir noktadan frikik atışı kazandı. Topun gerisine Benzema geçti. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak barajdan geri geldi. Dönen topa Benzama tekrar vururak üstten auta attı.

40. dakika. Maçta ilk yarı için son 5 dakika. İtalya'nın Fransa karşısında 1-0'lık üstünlüğü devam ediyor.

44. dakika. İtalya atağında De Rossi çalımlarla rakip ceza sahasına sokulduğu anda yerde kaldı. Hakem frikik atışını İtalya'ya verdi.

Topun gerisine geçen isim Grosso köşeye harika bir vuruş çıkarttı. Meşin yuvarlak yan direkten geri döndü. İtalya adına şansız an.

45. dakika. İtalya'da Pirlo sarı kart gördü. İtalya çeyrek finale yükselirse Pirlo cezalı duruma düştüğü takımında yer alamayacak.

İlk yarıya 3 dakika ilave edildi...

45+3. dakika. İtalya'da Chiellini sarı kart gördü.

İlk 45 dakika sona erdi. İtalya, Pirlo'nun penaltıdan attığı golle soyunma odasına Fransa karşısında 1-0'lık üstünlük ile gitti.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya Fransa başladı..

47. dakika. Fransa'da Govou sarı kart gördü.

50. dakika. Fransa beraberlik golüne Benzema ile yaklaştı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına gönderilen ortaya Henry ayak koyamadı. Seken top ceza sahası önündeki Benzema'da kaldı. Bu futbolcunun şutunda üst direği yalıyan meşin yuvarlak auta çıktı.

52. dakika. Fransa bu kez Henry ile İtalya kalesini yokladı. Toulalan'ın pasıyla ceza sahasına sokulan Henry dönüp şutunu attı. Meşin yuvarlak Buffon'un ellerinde kaldı.

53. dakika. Fransa beraberlik golü için rakip kaleye yüklenme çabasında. Ceza sahası dışında topla buluşan Henry yerden şutunu attı. Direğin dibine doğru giden topu Buffon iyi uzanarak kontrol etmeyi bildi.

54. dakika. İtalya'da sarı kart gören Gattuso'da cezalı duruma düştü.

57. dakika. Hollanda'nın gol haberi Fransa karşısında 1-0 önde olan İtalyan tribünlerini hareketlendirdi. Fransa'da 10 kişi mücadele ettiği güçlü rakibi karşısında beraberlik golü arayışlarını sürdürüyor.

61. dakika. İtalya atağı sol kanattan etkili gelişti. De Rossi7nin ara pasında hareketlenen Luca Toni kaleci Coupet ile karşı karşıya kalacağı sırada tehlikeyi sezen Coupet iyi bir zamanlama ile çıkarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. dakika. İtalya 2. golü De Rossi ile buldu. Fransa ceza sahasının hemen önünde kazanılan frikik atışını Rossi kullandı. Bu futbolcunun şutunda barajdaki Henry'e çarpan meşin yuvarlak Kaleci Coupet'i kontrupiyede bıraktı. Meşin yuvarlak Fransa ağlarıyla buluştu.

İtalya De Rossi'nin golüyle Fransa karşısında skoru 2-0 yaptı.

64. dakika. İtalya'da Perrotta yerini Camoranesi'ye bıraktı.

66. dakika. Fransa'da Govou yerini Anelka'ya bıraktı.

72. dakika. Fransa'da Boumsong sarı kart gören isim oldu.

74. dakika. Fransa gole Benzema ile çok yaklaştı. Sol kanattan Evra'nın pasıyla topla buluşan Benzema köşeye harika bir plase gönderdi. Buffon aynı güzellikte uzanarak topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

75. dakika. Karşılaşmada son 15 dakikaya girildi. İtalya'nın Fransa karşısında 2-0'lık üstünlüğü sürüyor


81. dakika. Karşılaşmada tempo İtalya'nın istediği gibi . Maç bu skorla biterse İtalya çeyrek finalis olacak.

82. dakika. İtalya'da Gattuso yerini Aquilani'ye bıraktı.

85. dakika. Fransa'da Henry sarı kart gördü.

87. dakika. İtalya atağında ceza sahası dışında topla buluşan Cassano şutunu attı. Meşin yuvarlak savunmadan seken top kaleci Coupet'te kaldı.

90. dakika. Maçta normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika ilave etti.

Uzatmalarda başka gol olmadı. İtalya, Fransa'yı 2-0'la geçerek Euro 2008'de çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

İtalya ile İspanya arasındaki çeyrek final mücadelesi 22 Haziran Pazar günü Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanacak...

.............................
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN

Konu Burcu_BJK1903 tarafından (17-06-2008 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir..
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla