Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-06-2008, 17:24   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rüştü Hırvatları bile ikiye böldü!

Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının son dakikasında KOller'e vurarak kırmızı kart gören ve iki maç ceza alan Volkan'ın yerine tecrübeli kaleci Rüştü forma giyecek. Türkiye 2002 Dünya Kupası'nda milli takımızın başarısında aslan payının sahibi olan Rüştü'den Euro 2008'de de üstün performans bekliyor. Dünya Kupası'nda BBC'nin göklere çıkardığı, İtalyan Devlet Televizyonu RAI 1'in Türkiye'nin yarı final başarısın "baş aktörü" olarak gösterdiği Rüştü zorlu bir sınava daha çıkacak.

KanalD'nin internet sitesinin haberine göre; Cezalı Volkan'ın yokluğunda Hırvatistan ile yapılacak çeyrek final maçında kaleye geçmesi beklenen Rüştü Reçber ise kendisine güveniyor. Rüştü futbol kariyerinin belki de son ciddi turnuvasında yakaladığı bı şansı şu sözlerle değerlendirdi; "Arkadaşımın böyle talihsiz bir olay yaşamasına üzüldüm. Şimdi hocam görev verirse, bu görevi ben yapacağım. Benim için belki de son bir şans olacak. Çeyrek finalde oynamak benim için onur verici"

Turnuva tecrübesi az bir takım olduklarını belirten kaleci Rüştü, "ancak kazandığı bu deneyimle bundan sonraki turnuvalarda daha başarılı olacaktır. Bu şampiyonada da bizim amacımız gruptan çıkmaktı. Bunu başardık. Bundan sonrası daha kolay olur" görüşünü dile getirdi.

HIRVATLAR RÜŞTÜ İÇİN İKİYE BÖLÜNDÜ

Beşiktaş'ın eski Hırvat oyuncusu Vedran Runje ve bir dönem Beşiktaş forması giymiş olan şu anda Hırvatistan Milli Takımı'nda kaleci antrenörlüğü yapan Marijan Mrmic, Volkan'ın yokluğunun mili takımızı nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve rakibimiz Hırvatistan'ın kalecisi olan Runje, Rüştü'nün Volkan'ı aratmayacağı görüşünde. Türkiye'nin başarısından dolayı mutlukluk duyduğunu ifade eden Runje, tecrübeli kaleci ile ilgili olarak, "Volkan'ın olmayışı Türkiye'de problem oluşturmaz diye düşünüyorum. Çünkü Rüştü de çok iyi bir kaleci ve bence Türkiye çok iyi iki kaleciye sahip durumda. Rüştü'nün iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"VOLKAN DAHA İYİ KALECİ"

Hırvatistan Milli Takımı'nda kaleci antrenörlüğü yapan ve bir dönem Beşiktaş forması giydiği için Türk futbolseverlerin yakından tanığı Marijan Mrmic ise Rüştü'nün Volkan'ın boşluğunu dolduracağına inanmadığını söyledi. Açıklamasını Türkçe yapan ve Türkiye'yi yakından takip ettiklerini söyleyen Mrmiç, "Rüştü iyi ve tecrübeli bir kaleci fakat Volkan daha iyi" diye konuştu.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla