Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-06-2008, 14:48   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Türkler'e 25 metreye kadar izin

Click the image to open in full size.
Türkler'e 25 metreye kadar izin
19 Haziran 2008 Perşembe 15:21
Çeyrek finalde Türkiye'nin Hırvatistan ile yapacağı maç, Avusturya basınından büyük ilgi gördü.

Ülkenin yüksek tirajlı iki gazetesi Kurier ve Sterreich, maçı başlıklarına ''Her iki takım da evinde oynayacak'' şeklinde taşıdı.

Haberde Hırvat teknik adam Slaven Bliç'in, ''Türkler'in bizim sahamıza 25 metreden fazla yaklaşmasına izin vermeyeceğiz'' cümlesi kullanıldı.

Haberde, Viyana'da yaşayan 63 bin Türk ve 16 bin 503 Hırvat olduğuna değinilerek, ''Viyana'da yaşayan toplam yabancı sayısının yüzde 12.1'ini Türkler, yüzde 5'ini de Hırvatlar oluşturuyor. İki Akdeniz takımının partisi şekline dönüşecek karşılaşmada 80 bin kişilik stat bir gösteriye sahne olacak'' ifadelerine yer verildi.

İki teknik adamın görüşlerine yer veren Kurier gazetesi, Fatih Terim'in ağzından, ''Sakat ve eksik oyuncularıma rağmen mücadele edecek azimdeyiz ve ekibime güveniyorum'' sözlerini kullandı.

Sterreich gazetesi ise Avusturya'da top koşturan Hırvat futbolcu Niko Kovac'ın, karşılaşmanın büyük mücadeleye sahne olacağı, uzatma ve penaltı atışlarına kadar gidebileceği şeklindeki yorumuna değinerek, ''Önemli olan yarı finale yükselmek. Türkiye'nin çeyrek finale yükselmesini sürpriz olarak görmüyorum'' ifadelerine yer verdi.

36 yaşındaki futbolcunun karşılaşmada yüzde 49 Türkiye'ye, yüzde 51 de Hırvatistan'a şans tanıdığı belirtildi.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla