Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-06-2008, 08:54   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkler elele gezer sakın '' gay'' sanmayın

Türkler el ele dolaşır sakın ’gay’ sanmayın
Mevlüt TEZEL 20 Haziran 2008 Click the image to open in full size. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bugün oynanacak Hırvatistan-Türkiye çeyrek final karşılaşması, Hırvat basınını alarma geçirdi.

Hırvat basını, İsviçre maçı ve Arsenal-Galatasaray UEFA finalinde yaşanan olayları örnek göstererek Türkleri, İngilizlerden sonra en fanatik ikinci taraftar grubu ilan etti. Türkleri tanıtmaya yönelik ayrıntılı rehber hazırlayanlar bile var. İşte Hırvatistan’da yayın yapan Javno adlı haber portalının genç kadın muhabiri Gorana Banjeglav’ın gözünden Türk taraftarları...

İYİ DOSTLUK İÇİN Türk erkeklerini sık sık, el ele ve omuz omuza yürürken görebilirsiniz. Ancak bu davranışları onların eşcinsel oldukları anlamına gelmiyor. Türkler erkekleri bu davranışı iyi dost olduklarını belirtmek için sergilerler.

SORULMAYACAK SORU Türklere sorulabilecek en zor soru "Avrupa’ya mı, yoksa Asya’ya mı ait olduklarıdır." Eğer böyle biri soru yöneltme hatasına düştüyseniz karşı taraf size tarihi ve kültürel bilgiler eşliğinde uzun bir nutuk çekecektir haberiniz olsun.

DİK DİK BAKARLAR Türk erkeklerinin, Batı kültüründen farklı olarak "dik dik" ve "uzun uzun" bakma gibi davranışları vardır. Bu bakış, size saldıracakları anlamına gelmesin. Sadece sizi ilginç gördükleri için öyle bakmaktadırlar.

YARATICI KÜFÜR Türkler taraftarları futbolla ilgili birçok yaratıcı küfüre sahip.

YANLIŞ HAREKET Bizde "Okey, tamam" anlamına gelen parmakla halka işareti, Türkiye’de "Sen bir eşcinselsin" anlamına gelmektedir. Türk erkekleri, bu işareti büyük bir aşağılama kabul eder.

BUNU YAPMAYIN Baş parmağınızı işaret ve orta parmağınızın arasından geçirmek Türkler için en büyük aşağılanma hareketlerinden biridir.

YANLIŞ ANLAMAYIN Baş parmağı havaya kaldırmak otostop çektikleri anlamına gelir, farklı bir şey aklınıza getirmeyin.

BİRAYI SEVERLER Türklerle dost olabilmek için zorlayıcı bir süreçten geçmek zorundasınız. Çünkü onlar İngilizlerden son en fanatik taraftar gruplarına sahipler. Eğer bir Türkle arkadaş olmayı başardıysanız bilmeniz gereken en önemli söz "Bira"dır.

Her iki takım da evinde oynayacak

Avusturya basını maça büyük ilgi gösterdi. Kurier ve Sterreich gazeteleri, maçı başlıklarına "Her iki takım da evinde oynayacak" şeklinde taşıdı. Haberde, Viyana'da yaşayan 63 bin Türk ve 16 bin 503 Hırvat olduğuna değinilerek "Viyana'da toplam yabancı sayısının yüzde 12.1'ini Türkler, yüzde 5'ini de Hırvatlar oluşturuyor" denildi
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla