Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2008, 01:38   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking Hırvatları Rosetti teselli etti

Click the image to open in full size.
Hırvatları Rosetti teselli etti
21 Haziran 2008 Cumartesi 02:43
Hırvatlar, penaltıları Rus ruletine benzetti. Türkiye tetiği korkusuz çekti yorumlarının yapıldığı karşılaşmanın en ilginç karesi ise..

İNTERNETHABER

Hırvatistan...

Türkler karşısındaki en büyük yenilgilerini 1526 yılında aldılar. Osmanlının Mohaç zaferiyle birlikte Hırvatistan'ın büyük bölümü Türk egemenliğine girdi. Her geçen yüzyıl, Hırvatları başka milletlerin tuzağına düşürse de Türkler'in etkilerini topraklarında hep hissettiler.

Herşey onlar için bitmişti ki bu kez de eski Sovyetler'in emparyalist etkileriyle mücadele ettiler. Moskova'nın etkilerini silmeleri ise epey zamanlarını aldı.

Hırvatlar, Beyaz Rusya'nın etkilerini silememiş olacak ki Milli Takımın çeyrek final zaferini Türkiye'ye getiren penaltıları yine Rus ruletine benzettiler.

Karşılaşmanın hemen ardından Hırvat kaynaklı web sitelerinin bir çoğu; Rus ruletinin en cesur tarafı olarak gösterdikleri Türkiye'nin, tetiğe korkusuzca bastığını yazdı. Bazıları da Terim'in cesaretine hayran kaldı.

Bu yorumu yapanlar daha önce Türkiye'yi küçümseyen yorumlar yapmış, Hırvatistan'ın en önemli sitelerinden biri Rosetti'nin annesinin Hırvat olduğunu öne sürerek "12 futbolcumuz Rosetti mi olacak?" şeklinde bir iddiayı gündeme getirmişti.

Futbol azizliğini bir kez daha gösterdi. Rosetti'yi 12. oyuncu ilan edenlerin objektiflerine bu kez farklı bir görüntü yansımıştı. Deklanşörün ölümsüzleştirdiği an ise Hırvatistan'ın son penaltısını kullanan ve topu Rüştü'ye isabetleyen Mladen Petric'i, hakem Roberto Rosetti teselli ettiği an oldu...
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla