Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2008, 14:21   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Almanya tepeden baktı

Alman futbolcuları ve medyası Türkiye'yi gözüne kestirdi. Hırvatlar'ın elenmesine sevindiler..
Almanlar kendi güçlerine güveniyor. Bild gazetesi kuradan memnuniyetini Bu Türkleri yeneriz başlığını attı.

Kaleci antrenörü Köpke, kendi güçlerini ön plana çıkartıp finale ulaşacaklarını iddia etti.

Defans oyuncularından Arne Friedrich, "ben Türkleri istiyordum" ifadesini kullandı.

Köpke, bugün Alman milli takımının İsviçre'nin Basel kenti yakınlarındaki Tenero kasabasında düzenlediği basın toplantısında, Almanya'nın yeniden Avrupa Şampiyonu olması zamanının geldiğini belirterek, ''Maçı analiz ederek kendi güçlerimizi ön plana çıkartacağız ve finale ulaşacağız'' dedi.

LÖW SAKİN KARŞIAMIŞ

Fenerbahçe'de de bir dönem teknik direktörlük yapan Alman milli takımının teknik direktörü Joachim Löw'ün, Türkiye'nin yarı finale yükselmesini nasıl karşıladığının sorulması üzerine de Köpke, Löw'ün fazla bir tepki göstermediğini, bunu sakin karşıladığını ifade ederek, Türkiye'ye karşı zorlu bir maça çıkacaklarını, ancak finale ulaşmak için gerekli olan tüm çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

LEHMANN'A PENALTI ÇALIŞMASI

Alman milli takım kalecisi Jens Lehmann'a penaltıları tutabilmesi için yine küçük bir kağıt verip vermeyeceğinin sorulması üzerine de Köpke, geçen yıllarda atılan penaltılarda Türk oyuncuların kalenin nerelerine şut çektiklerine bakacaklarını ve penaltı atışlarına da hazırlanacaklarını söyledi. Köpke ayrıca, takımın bugün dinleneceğini ve antrenmanlara yarın başlayacaklarını sözlerine ekledi.

KLOSE İYİMSER

Alman milli takımının forvet oyuncularından Miroslav Klose, Bayern Münih'de takım arkadaşı olan Hamit Altıntop ile yazışıp yazışmadığının sorulmasına karşılık, ''Hamit ile yazıştım. Hamit bence Türk milli takımındaki en iyi oyuncu. Üstelik istemediği bir yerde defansta oynamasına rağmen çok başarılı bir oyun sergiliyor. Türkiye'ye karşı oynayacağımız maç iyi bir oyun olacak'' şeklinde konuştu.

Türkiye maçı öncesinde iyimser olup olmadığının sorulması üzerine de Klose, ''Ben her zaman iyimserim. Türklerin maçlarda nasıl bir zafer hırsıyla oynadıklarına bakılacak olursa, buna karşı direnmek gerektiği ortada. Biz Türklere karşı iyi hazırlandık'' dedi.

HIRVATİSTAN ŞAŞIRTMIŞ

Defans oyuncularından Arne Friedrich, Türklerin güçlerinin, son dakikaya kadar mücadele etme azmi olduğunu, ancak Hırvatistan karşısında iyi oynamadıklarını, özellikle defansta hatalar yaptıklarını savunarak, ''Hırvatistan'ın elenmesi beni çok şaşırttı'' diye konuştu.

Portekiz gibi güçlü bir takım karşısında çok iyi oynadıklarına işaret eden Friedrich, Türkiye karşısında favori gösterildiklerini, bu nedenle maça iyi konsantre olacaklarını, ancak rakiplerini de hiçbir zaman küçümsemeyeceklerini söyledi.

Türklerin Hırvatistan galibiyetini nasıl coşkulu bir şekilde kutladıklarını Berlin'de yaşayan bir arkadaşından haber aldığını ifade eden Friedrich, Türkiye'ye karşı oynayacakları maçın sonucu ne olursa olsun, olayların meydana gelmemesini ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Friedrich, Alman milli takım oyuncularının hangi rakibi tercih ettikleri sorusuna karşılık da, ''Bu oyuncudan oyuncuya değişiyor. Ben Türkleri istiyordum, çünkü bize daha yatkınlar. Hırvatistan maçında zorlandık'' şeklinde yanıt verdi.

ENDİŞELENMEYİN YENERİZ

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild de “Penaltı dramı - Bu Türkleri yeneriz” başlığıyla verdiği haberde, “Yarı finalde rakibimiz belli oldu. Türkiye Hırvatistan’ı penaltı atışlarında 4-2 yendi. Ancak endişelenmeyin: Bu Türkleri yeneriz” şeklinde görüş belirtti.

Maçta 119 dakika boyunca hiçbir şey olmadığı, ancak maçın son dakikalarında yeniden heyecanlandığı ifade edilen haberde, “Hala Bremenli olan Klasnic, Hırvatları öne geçirdi. Her şey bitti mi? Bu hacıyatmaz Türklerde bitmez” şeklinde ifadeye yer verildi.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla