Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 07:46   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation bize 11 kişi yeter!!!

'Bize 11 kişi yeter'
Click the image to open in full size.

Teknik direktör Fatih Terim, "Finale kalalım, bize onbir kişi yeter. Tek amacımız rüyamızın sürmesi. Mucizeler bizim mesleğimiz" dedi.
23.6.2008


Gözünde büyütmüyor
A Milli Takımımız’ın teknik direktörü Fatih Terim, Almanya ile oynanacak olan yarı final öncesi kendinden emin konuştu. “Finale kalalım, bize onbir kişi yeter” diyen Fatih Terim, sakatlık sorununu gözünde asla büyütmediğini vurguladı. İtalya’nın ünlü gazetesi La Gazetta dello Sport’a açıklamalarda bulunan tecrübeli hoca şunları söyledi: “Tek amacımız geleceğe bakmadan Türkiye’nin rüyasını sürdürmeyi sağlamaktır. Bir gazetenin başlığındaki ifade ile: Mucizeler bizim mesleğimiz.”
‘İyi fikirler şart’
“Hırvatistan galibiyeti sonrası gece sadece 4 saat uyuyabildim. Yedi de uyandım ve yarı finaldeki 11’i belirlemek üzere iş başına geçmiştim. Kahvaltı bile yapmadan takım doktorlarımızı çağırıp, şöyle dedim: ’Servet Çetin nasıl, Emre’nin durumu nasıl? Bana kötü olduklarını söylemeyin.’ Avrupa’da yarı final maçında herkes oynamaya hazır olmalıdır. Eşim Fuyla benim gizli silahım. İnanç benim için büyük bir güç, ama maçları kazanmak için sadece inanç yeterli değil. İyi fikirler de şart.”
‘Onları yenebiliriz’
“Almanya'dan kesinlik korkmuyoruz. Korkunun acele faydası yok. Zaten onları iki yıl önce dostluk maçında yenmiştik. UEFA’ya aciliyet durumunda üçüncü kaleciyi orta alanda oynatıp, oynatamayacağımı sordum. Şaka olsun diye sordum, ama kısmen gerçeklik payı da var. Tolga’nın ayaklarına hakimiyeti kötü. Ama sahaya çıkaracak bir ilk 11 bulacağım. Bu maç Türkiye açısından derbi. Yarı ölmüş vaziyetteki bir 11 ile de olsa kazanabiliriz. Zira neticeyi, yürek koyarak oynama belirleyecek”
Fatih Terim’in portresi
İspanya’nın AS Gazetesi, Fatih Terim’in bir portresini yayınladı. ‘Türk futbolu 2010’a kadar Terim’e emanet’ başlıklı haberin ilk cümlesinde Terim’in: “Doğduğum yerde ve ailemden hayatta asla pes edilmemesi gerektiğini öğrendim” sözü dikkat çekti. Türk futbolunda İmparator lakabını alan tecrübeli hocanın, Türkiye’de bir efsane olarak adlandırıldığı ve 2010’a kadar Milli Takım’ın başında olacak kişi olarak görüldüğü yazıldı.

İmparator ‘Don Corleone’!Macaristan Milli Takımı’nın futbolcusu Krisztian Vadocz, Fatih Terim’i ünlü ‘Baba’ (The Godfather) filmindeki ‘Don Corleone’ye benzetti. İtalyan Corriere dello Sport Gazetesi ise Terim’in turnuvadaki zaferlerinin, eski takımı Fiorentina taraftarlarını da sevince boğduğunu yazdı. Gazetenin, ‘Terim’le birlikte Fiorentina taraftarları da coştu’ başlıklı haberinde, ‘İmparator, Toscana bölgesinin başkentinde halk tarafından hâlâ seviliyor’ denildi.
Çılgın Türkler ne dedi?
Rüştü: Yine
kazanabiliriz
Rüştü Reçber, “Almanya’ya karşı iki kez oynadım. Birini kaybettik birini kazandık. Biz iyi bir takımız ve hedefimiz bu maçı kazanmak. Umarım Basel’den sonra Viyana’ya geçerek final oynarız. Rakibimizden asla korkmuyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Kimse merak etmesin” dedi.
Semih Şentürk:
Göreve hazırım
Milli Takımız’ın golcüsü Semih Şentürk, “Ben her zaman hazır kıta bekliyorum. Hocam bana görev verdiği takdirde yine çıkıp golümü atarım. Rakibin Almanya olması benim için farketmez. Hırvatistan karşısında yaptığımı onlara da yaparım. Bu kez ilk golü biz atmak istiyoruz” diye konuştu.
Hamit Altıntop:
Farketmez...
Almanya’da oynamasının kendisi için bir avantaj olduğunu ifade eden Hamit Altıntop, “Almanya ile yarı finalde karşılaşacak olmamız bizi korkutmuyor. Gücümüzün ve neler yapabileceğimizin farkındayız. Daha önce de İtalya ve İngiltere gibi büyük takımlara karşı oynadık” yorumunu yaptı.
Gökhan Zan:
Savunma sağlam
Yarı finalde savunmanın kritik isimlerinden biri olacak olan Gökhan Zan, “Almanya’nın forvet hattında Podolski ve Klose’nin oynayacağını biliyoruz. İkisi de bizim çok iyi tanıdığımız oyuncular. Bence bilinen bir ekibe karşı oynamak her zaman avantajdır. Kazanan biz olacağız” dedi.
Uğur Boral: Kazanacağız
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki ilk maçını Hırvatlar’la oynanan çeyrek final maçında giyen Uğur Boral, yarı final için ümitli olduğunu söyledi. Uğur, “İlk kez finallerde son karşılaşmada görev yaptım. Almanlar güçlü olabilir ancak biz Hırvatlar’ın yendiği bir takımı niye mağlup etmeyelim” diye konuştu.
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla