Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 10:31   #46
lepido

lepido - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

analitik düşünme yetisine sahip olduğunu düşünüyorsan ve puanın da yetecekse tabii ki bilgisayar mühendisiğini seçmelisin, derslerinin ağır olduğu bir gerçek, gıda mühendisliği ise diğer mühendislik dallarına nazaran(bilg., elekt., makina...) çok fazla sayısal ders ,içeriği olmayan bir bölüm, bitirmesi çok daha kolay, ayrıca gıda mühendislerinin iş imkanının fazla olduğu görüşüne katılmıyorum, çok nadir üst düzey şirketlerde birakça gıda mühendisi çok iyi şartlarda belli mevkilerde yer alabiliyor, gelececeğin mesleği görüşüne de pek katılmıyorum açıkçası, gelişime açık ve yeni, değişik ve farklı uygulamaların olabileceği bir meslek grubu değil, dediğim gibi çok iyi imkanlarda çalışabileceğin belli başlı kuruluşlar var ve aranılan gıda mühendisi sayısı da sınırlı buralarda, ancak kpss ile devlet işine girme durumun olabilir, bu da bir alternatiftir tabii, zorlandığını tahmin edbiliyorum ama başta da söylediğim gibi bilg. müh. olabilmek için bazı özelliklere sahip olman gerekiyor, bunlara cevap verebilecek özelliklere sahipsen ve de yeterli puanları alabilirsen ortada düşünecek çok fazla birşey yok...
lepido Ofline   Alıntı ile Cevapla