Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 14:14   #1
OnuR
 
OnuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Doğan : Bayrak Sevgisi Kapıları Açtı

Click the image to open in full size.


İstanbul-Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen (A) Milli Takım oyuncularının yüreklerinin, kalplerindeki bayrak ve memleket sevgisinin bütün kapıları açtığını söyledi.
Hasan Doğan, Fransız spor gazetesi L'Equipe'e verdiği ve federasyonun internet sitesinden de yayınlanan röportajda, kalıcı başarı için sadece duygusallığın yetmediğini, futbol akademilerinin de kurulması gerektiğini belirtti.
''Türkiye daha uzağı görüyor'' başlıklı röportajda Futbol Federasyonu'nun projelerini 3 adımda özetleyen Hasan Doğan, 7-15 yaş arasında 16 milyon gencin bulunduğunu belirterek ''Bu gençleri futbola çekmek istiyoruz. Böylece amatör futbolu geliştirebiliriz. Bu konuda Platini de bizi destekliyor'' ifadelerini kullandı.
Futbolun sosyal yanını da geliştirmek gerektiğini ifade eden başkan Doğan, şunları kaydetti:
''Bunun yolu da görme, işitme engellilere, sokak çocuklarına futbolu aşılamaktan geçiyor. Tüm bunların yanında profesyonel futbol kulüpleri futbol akademisi kurmak zorunda. Bu akademilerin hem normal müfredatı hem de futbol eğitimi vermesi planlanıyor. Fransa'daki 'Clairefontaine' akademisini örnek alıyoruz. Futbol Federasyonu olarak biri İstanbul'da diğeri Ankara'da olmak üzere 2 tane akademi ile projeyi başlatıyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içindeyiz. Federasyonun gelirleri de bu tür işler yapmaya müsait. Bu tür girişimlerde sponsorlarımızdan da destek alıyoruz. Onlar da biliyor ki 70 milyonluk bir ülkede, bu desteklerin markalarına kuvvetli geri dönüşü oluyor.''
Turkcell Süper Lig'in, yayın hakkı için ödenen miktar ile Avrupa'nın en değerli altıncı ligi olduğunu vurgulayan Hasan Doğan, tüm bunların yanı sıra Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen başarının Avrupa'da yaşayan Türklerin entegrasyonu konusunda önemli katkılarda bulunacağını dile getirdi.
Başkan Doğan, Avusturya ve İsviçre Milli takımlarında oynayan Türk gençlerini kutlayarak orada oynadıklarını görmekten memnun olduğunu da sözlerine ekledi.


23.06.2008 13:42:00
__________________




Besiktas JK






.
OnuR Ofline   Alıntı ile Cevapla