Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 14:17   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Alman spiker küstahlaştı!

Alman basını savaş çığlığı atıyor! Maç günü yaklaştıkça yapılan yorumlar kafayı yedirtecek cinsten. İşte o yorumlar...
Nefesler tutuldu gözler Çarşamba günü oynanacak yarı final karşılaşmasında. Savaş çığlıklarının atıldığı Alman medyası, eleştirinin dozunu giderek artırıyor. Aşırı milliyetçi yorumlarda, Türkiye'ye "döner ustaları" gibi yakıştırmalar yapılıyor.
Almanya’da Bild am Sonntag gazetesi, "Döner günü, Çarşamba bütün Türkler ağlayacak" manşetiyle ilk sayfadan verdiği haberde "Sevgili Türkler, çarşamba günü biz sevineceğiz. Yarı finale çıkmanızdan dolayı tebrik ederiz. Yarı finalde Almanya’ya karşı hoş geldiniz" dedi.

Click the image to open in full size.
Almanyanın prestijli kanallarından
ARD, “Euro 2008" ile ilgili haberlerde oynanacak Almanya-Türkiye maçını
konu ederken fonda Alman
bayrağının renklerini yanlış sırada gösterdi. Haberde renk dizilişi “Siyah-kırmızı-sarı" olması gereken Alman bayrağı, “kırmızı-siyah-sarı" olarak gösterildi. Devlet kanalının üstelik kendi ülkesinin bayrağını yanlış göstermesi ülkede büyük tepki çekti.

1954 yılından beri Türkiye ile Almanya’nın resmi bir turnuvada karşı karşıya gelmediklerinin hatırlatıldığı haberde Türkiye’den başka Almanya dışında hiç bir ülkede bu kadar Türk’ün yaşamadığına dikkat çekildi. Haberde, ayrıca Almanlara seslenilerek büyük bir partiye hazırlanmaları istenildi. "Çarşamba günü maç sonunda kim sevinecek?" sorusuna ise kendileri şu yanıtı verdi: "Sevgili Türk dostlarımız, maalesef Çarşamba günü sevinen biz olacağız".

SPİKERİN KÜSTAH SÖZLERİ
Gazete, Alman TV spikeri Waldemar Hartmann’ın şu sözlerine yer verildi: "Onlar dua etsinler takımları sadece iki golden fazlasını kalesinde görmesinler. Önceden hep kendilerini dünya şampiyonu olarak gören pizzacı İtalyanlar gibi şimdi de döner büfecilerinden de futbolun nasıl oynanacağı dersini duymak ve görmek istemiyorum.."
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla