Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-06-2008, 15:51   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Daum'dan Löw'e taktik

Fenerbahçe’nin ardından Köln’de teknik direktörlük yapan Christoph Daum, Bild Gazetesi’ne Türkiye’nin zaaflarını anlattı. “Türkleri böyle yeneceğiz” başlığı ile yayınlanan haberde Daum, çok sayıda Türk oyuncuyu tanıdığını ve Türkiye’yle duygusal bağı olduğunu belirterek, Türk oyuncuların kondisyonunun yarı final için yetersizliğine inanılmasının yanlış olacağını, Türkiye’deki yabancı teknik direktörler sayesinde yeni bir kondisyon anlayışının da geliştiğini savundu. Türkler için Almanya’yı yenmenin bir onur meselesi ve Türklerin çoğu için bu karışlaşmanın bugüne kadar sürdürülen AB üyelik müzakerelerinde sağlanan gelişmelerden daha önemli olduğu görüşüne de yer veren Daum, yine de maçı Almanya’nın kazanacağına inandığını, bunun için Alman oyuncuların maçın başından itibaren baskı yapmaları ve Türk oyuncuların hata yapmalarını sağlamaları gerektiğini ifade etti. Hırvatların Türkiye karşısında çok fazla taktik oynamaya çalışmak gibi bir hata yaptıklarını kaydeden Daum, Türk milli takımının defansta eksiklikleri olduğunu, Alman oyuncuların faul ve köşe atışlarında etkili olabileceklerini belirtti. Jogi lakabıyla tanınan Löw’e de oyun sistemini değiştirmemesini öneren Daum, Almanya’nın Avrupa şampiyonluğunu kazanmasını da en çok, 2002’de Dünya Kupası’nı kaçıran Michael Ballack için arzuladığını belirtti.



Türkler ölümden bu kez kurtulamazlar

Berliner Kurier gazetesi, birinci sayfadan Teknik Direktör Löw’e seslenip, “Jogi hilali söndür” başlığını attı. Haberde, Türkiye’nin her defasında Avrupa Şampiyonası’nda ölümünden kurtulduğu ancak çarşamba günü Türkiye’nin de sonunun geleceği iddia edildi. Bild am Sonntag gazetesi de “Tüm Türkler çarşamba günü ağlayacak” başlığı ile okuyucularının karşısına çıktı. Bild’de ayrıca Fatih Terim’in “Panzerler de ezilebilir, şimdi sıra Almanya’da, kork bizden Almanya’’ şeklindeki sözlerine de yer verdi. Avrupa Parlamentosu üyesi Vural Öger de Almanya’nın 89. dakikaya kadar 2-0 önde gideceği tahmininde bulunarak, Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw’e defansını son dakikalarda bile sıkı tutmasını önerdi. Öger, aksi takdirde karşılaşmada uzatmaya gidilebileceğini söyledi.



Hamit Almanya için oynamalı

Avrupa Parlamentosu üyesi Cem Özdemir, Alman milli takımda tek eksiğin Türk kökenli bir oyuncu olduğunu savundu. Özdemir, ailesi Almanya’da yaşayan Hamit Altıntop’un aslında Alman milli takımı için oynaması gerektiğini öne sürdü.



Almanya bizi seyrediyor

Milli Takım’ın Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki başarısı Alman televizyon kanallarının da ratinglerini tavana çıkardı. Alman Milli Takımı’nın maçı olmamasına karşın hafta sonu milyonlar televizyon başına kilitlendi. En çok seyredilen maç ise Türkiye’nin Hırvatistan ile yaptığı karşılaşma oldu. Türkiye-Hırvatistan maçını naklen yayınlayan ARD, 15.90 milyon seyirci toplarken, penaltı atışları sırasında izlenme oranı 56.6’ya çıktı. Türkiye-Hırvatistan maçı Rusya-Hollanda karşılaşmasını bile geçti. Bizim maçı 15.90 milyon kişi seyrederken, Rusya’nın zaferini veren ZDF 14.65 milyon kişide kaldı.



Korkunç bir rakip

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Ay-Yıldızlı takım için “Korkunç derecede rahatsızlık veren bir rakip” dedi. Genç teknik adam, “Teknik açıdan çok iyi oyunculara sahip. İki, üç maç kazandığında coşkusu çok büyüyor ve yapabileceklerinden emin. Türkler hayranlık duyulacak bir mantaliteye sahip, kendilerine güveniyorlar ve her an yeniden vurabilirler” diye yorum yaptı. Bu arada Alman basınında da Milli Takım için “Kesin olan bir şey var: 94. dakikaya ulaştığımızda, Almanya 3-0 önde olduğunda, hakem düdüğü ağzına aldığında ve Türkler kabinlerine döndüklerinde, maçı kazandığımızdan bir parça emin olabiliriz” şeklindeki yorumlar dikkat çekti.

TERİM’LE BARIŞ MI!

Welt am Sonntag gazetesi, Son saniyelerin kahramanları başlığıyla verdiği haberde, “Türkler bunu nasıl yapıyor? Avrupa Şampiyonası’nda 408 dakika oynadılar, sadece 9 dakika boyunca önde kaldılar ve yarı finale ulaştılar” derken, Berliner Morgenpost ise “Türkiye’nin Beckenbauer’i” başlığıyla tanıttığı Terim hakkında yayınladığı bir yorumda, Terim’in Türkiye’de hem sevildiğini, hem de çoğu kişi tarafından eleştirildiğini, ancak takımın başarılarından sonra kendisini sert şekilde eleştiren Türk basınının bile kendisiyle barıştığını yazdı.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla