Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2008, 07:05   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 dostluk kazansın

'Dostluk kazansın'
Click the image to open in full size.

Löw, kendi röportajına başlık verdi... Tarihi yarı finale 1 gün kala Fanatik'e konuşan Almanya'nın hocası, Türkiye´'e geçirdiği günler, A Milli Takım ve Fatih Terim hakkında çarpıcı açıklamalar yaparken, bir de ricada bulundu: Röportajın başlığı 'dostluk kazansın' olsun...
24.6.2008



‘Türkiye’ye giderken
bir şey bilmiyordum’

İnsanlığı Türkiye’de öğrendim. Türkiye’ye gittiğimde ne antrenörlük ne de hayat tecrübem vardı. Ama orada her şeyi öğrendim. Fakir insanlar bile bana insan gibi davranıp, yemek ısmarlıyorlardı. Bu beni çok etkiledi. Baskıyı Fenerbahçe’de öğrendim. Büyük takım yönetmeyi yine orada öğrendim.
‘Hırvatistan maçında
Türkiye beni büyüledi’

Fatih Terim ve öğrencilerine ben de hayran kaldım. Özellikle Hırvatistan maçı beni büyüledi. Gerçekçi bir futbol adamı olarak 119. dakikada gol yiyen bir takımın buradan maçı çevireceği aklıma gelmezdi. Ama Türkler bunu başardı. Demek ki böyle bir şey oluyormuş. Bu Türk Milli Takımı’nın gücünü gösteriyor.
‘Portekiz’e önlem aldım
size karşı bunu yapamam’

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü olarak maalesef size karşı önlem alamam. Türkiye ne yapacağı hiç belli olmayan, inanılmaz teknik, korkunç hırslı ve yürekten mücadele eden oyunculardan kurulu. Portekiz’in oyun stratejisi belli. Biz onlara karşı önlem aldık ve kazandık. Ancak Türkiye karşısında bekleyip göreceğiz.

Click the image to open in full size.
‘Fatih Terim’e
11 tane oyuncu yeter’

Fatih Terim’in çalıştırdığı bir takımda 11 oyuncu varsa, dikkat etmek lazım. Çünkü eminim ki oynamayan veya az oynayan oyuncular inanılmaz hırslandılar ve yine eminim ki şu anda Terim onları motive etmekle meşgul. Böylesine önemli şampiyonalarda bu gibi olumsuzluklara önceden önlem almanız gerekir.
‘Bu maçta kesinlikle
favori biz değiliz’

Türk Milli Takımı’nın bir diğer güçlü tarafı ise genç ama tecrübeli futbolculara sahip olması. Hamit Bayern Münih’te baskı altında oynamayı öğrendi ve takım arkadaşlarını nasıl motive ettiğini herkes görüyor. Diğer oyuncular Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’de top koşturuyor. Yarı finalde biz kesinlikle favori değiliz.
Mehmet DEMİRCAN
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla