Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2008, 08:26   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Hakem seçiminde büyük kumpas

Hakem seçiminde büyük kumpas
hurriyet.com.tr 24 Haziran 2008 Click the image to open in full size. Millilerimizin Hırvatistan'ı evine gönderdiği çeyrek final maçındaki kötü ve taraflı yönetimiyle Türkiye'nin tepkisini çeken İtalyan hakem Roberto Rosetti'ye UEFA'dan ödül gibi görev... EURO 2008 finalini o yönetecek. Yani Türkiye finale çıkarsa yine onunla karşılaşacak...

Annesi Hırvat olan Rosetti, maçın ardından sergilediği davranışlarla da taraf olduğunu göstermişti. Rosetti, penaltı atışını kaçıran Petric'in yanına gidip bir Hırvat taraftar gibi onu teselli etmişti.
2002 yılından beri FIFA kokartıyla görev yapan 40 yaşındaki hakem, karşılaşma sırasında pozisyonlardaki takdirlerini çoğunlukla Hırvatlar lehine kullandı ve Emre Aşık, Tuncay Şanlı ile Arda'ya gösterdiği sarı kartlarla Almanya maçında cezalı duruma düşmelerine neden olmuştu.
YARI FİNALE İSVİÇRELİ HAKEM
Çarşamba günü Almanya ile oynanacak yarı final maçında ise Türkiye'yi ayrı bir şok bekliyor. Çünkü maçı gruptaki rakibimiz ev sahibi İsviçre vatandaşı Massimo Busacca (sağ üstteki fotoğraf) yönetecek.
Türkiye'nin futbol konusunda uzun süredir gerilim yaşadığı bir ülkeden hakemin böyle kritik bir maçta görevlendirilmesi gözleri UEFA'ya çevirdi.
Busacca, 4 Mart'taki Sevilla- Fenerbahçe maçını da yönetmişti. Busacca'nın uzatmaları eksik oynatması başta olmak üzere birçok kararı eleştirilmişti.
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla