Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2008, 10:22   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Almanya ayrıcalıklı ülkemi

Unutkan UEFA!




Finallerde ilk maçlardan sonra kadroya yeni oyuncu çağrılamayacağını açıklayan UEFA, Euro 96’da, 4 sakat, 2 cezalısı olan Almanya’ya özel izin vermişti


Euro 2008 için son oyuncu değiştirme saatini, ilk maçın başlama düdüğü olarak belirleyerek ekstra futbolcu getirme yolunu kapatan UEFA, Euro 96’da aynı durumdaki Alman Milli Takımı’na tanıdığı ayrıcalığı unuttu.
UEFA’nın Euro 2008 statüsü, takımların 23 kişilik oyuncu listelerinde sakatlıklar nedeniyle yapabilecekleri son değişiklik hakkını söz konusu takımın ilk maçının başlama düdüğüne kadar saklı tutuyor.
Ancak bir takımın şampiyonadaki ilk maçının başlama düdüğü çaldığı andan itibaren 23 kişilik kadroda değişiklik yapmak mümkün olmuyor.
Örneğin Vieira’yı ciddi sakatlığı olmasına rağmen turnuvaya getiren Fransa Teknik Direktörü Domenech, Romanya maçının başlama düdüğüne kadar doktorlardan bilgi aldı.
Takım doktorlarının Vieira’yı yarı final veya finale yetiştirme ihtimalinden söz etmesi üzerine Domenech, tecrübeli oyuncuyu kadroda tuttu.
Bu konudaki en ekstrem örnek ise Euro 96 finali öncesi yaşandı.
4 sakat ve 2 cezalı oyuncusu olduğu için UEFA’dan özel izin isteyen Almanya Milli Takımı, son müsabaka öncesi Werder Bremenli Jens Todt’u özel izinle kadrosuna eklemişti.

__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla