Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2008, 07:06   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation milli maç nedeniyle kapalıyız

Milli maç nedeniyle kapalıyız
Click the image to open in full size.

Almanya´yı Türkiye maçının heyecanı sardı...
25.6.2008



Almanya´yı Türkiye maçının heyecanı sardı... Türk işçilerini de bünyesinde barındıran bir çok firma üretimi durduracak.


Mercedes öncülük yaptı

2008 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Almanya ile oynayacağımız kritik karşılaşma öncesinde Alman firmaları, çalışanlarına izin veriyor. Bünyesinde bir çok Türk’ü de barındıran dünyaca ünlü otomotiv ve ilaç firmaları, işçilerin maçı izleyebilmeleri için bugünü tatil ilan etti. Bu konudaki ilk karar Mercedes tarafından alındı. Mercedes fabrikasının, aldığı bu karar üzerine Porsche, Audi ve BMW gibi otomotiv firmalarının yanı sıra ilaç şirketi Bayer ve çeşitli firmaların da maç saatinde üretimi durduracağı öğrenildi.

Türkiye’de de tatil
Almanya'da Mercedes fabrikasının uyguladığı üretimi durdurma kararına ülkemizdeki Mercedes fabrikası da uydu... Aksaray’da bulunan kamyon fabrikasında 21.00’den itibaren üretimin duracağı bildirildi. Mercedes Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Hans Ulrich Maik, “Fabrikanın akşam vardiyasında çalışan işçilerimiz 21.00’de imalatı durduracak. İşçilerimiz, maçı evlerinde izleyecek. Sabah vardiyasında üretim yeniden başlayacak. Bu tatili ileriki bir zamanda telafi edeceğiz” açıklamasını yaptı.


Kısa...Kısa...

Haydi Türkiye meydanlara...

Almanya ile bu akşam oynayacağımız yarı final karşılaşması için belediyeler de harekete geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; Taksim, Beşiktaş İskele, Bakırköy, Avcılar, Esenyurt Cumhuriyet, Eyüp, Kadıköy, Kartal, Başakşehir 2.Etap, Küçükçekmece, Büyükçekmece Sahili, Beykoz, Ceddebostan Sahili, Maltepe İskelesi ve Üsküdar Şemsipaşa’ya dev ekranlar kuracağı bildirildi. Aynı şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de Cumhuriyet Meydanı’nda taraftarlar için bir platform hazırlayacağı açıklandı.
Click the image to open in full size.



Maganda kurşunları Meclis gündeminde
Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan zaferlerinden sonra sevinç gösterileri sırasında havaya ateş açan magandaların kurşunları, Meclis gündemine de taşındı. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen ilkel ve sorumsuz kutlama biçimleri nedeniyle her yıl yüzlerce insanın hayatını kaybettiğini belirterek, bu konuyu komisyonun ilk toplantısında gündeme getireceklerini belirtti. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da taraftarlara çağrıda bulunarak, “Kimse silah gibi bir araçla kutlamaya yeltenmesin. Sevince gölge düşürür” açıklamasını yaptı. Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü, maç akşamı geniş güvenlik önlemleri almayı kararlaştırdı.
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla