Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2008, 07:28   #1
sevil1903
İMansız_26
 
sevil1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Exclamation Buda sergenin 11'İ

Tek şansımız penaltılar

Click the image to open in full size. Sergen Yalçın, tarihi yarı finalde Almanya’ya karşı reçeteyi yazdı:

İbrahim Seten

“Bu kadar eksik olmasak % 49 şansımız vardı. Ama şimdi maçı 0-0’a bağlayıp İtalya gibi penaltıları kovalamalıyız. Açık oynarsak bizi dağıtırlar.”

“Yarı finale ‘bal’la geldik. Bu gece ise sahaya 100 arı kovanı getirsek bile işimiz çok zor. Tek şansımız uzaktan şutlar. Hamit forvetin arkasında oynatılmalı.”

Kadromuzda bu kadar çok eksiğimiz olmasa, bu geceki yarı finalde Almanya’ya karşı şansımız ne kadar olurdu?

“ŞİMDİKİ kadar çaresiz duruma düşmezdik.. % 49 olurdu şansımız.. Şansımızı az görmemin sebepleri var: Bir kere yorulduk, arka arkaya böyle maçlar oynamaya alışık değiliz.. Biz yakın zamana kadar cumartesi-çarşamba oynadığımız eleme maçlarını bile kazanamıyorduk.. Oyuncular da yıprandı, doğru dürüst idman yapamıyorlar.. Takım kazanırken, foyalar meydana çıkmıyor.. Ama bir kötü yakalandın mı, dağılırsın maazallah.. Korkum bunun yarı finalde başımıza gelmesi, karizmamız filan altüst olur..
Hollanda’yı gördük Rusya’ya karşı.. Futbolda gerçekler rakipten baskıyı yediğin zaman çıkar.. Sana futbolunu oynatmazlar.. Almanlar da bize basacaklar.. Benim tanıdığım Löw, oyuna direkt hücum ederek başlar.. Yoksa Aragones’in İtalya’ya izin verdiği gibi rakibe al gülüm-ver gülüm futbolu oynatacak kadar kötü hoca değil.. 2 takım da maç penaltılara gitsin diye 120 dakika oynadı.. Öyle maç mı olur? Ayıptır yahu!”

En çok hangi eksik başımızı ağrıtır?

“STOPERLERİN.. En büyük kayıp Servet.. Sonra Arda.. Nihat-Tuncay zaten ne oynadı ki?”

Tuncay’ın Hırvatistan maçında çok iyi oynadığını düşünenler var?

“YARDIMCI hakeme, bozulan bayrağı koşarak taşıdığı için mi iyi oynamış? Akılda kalan iki hareketi var, bir çizgiye inip topu kaleye vurdu uzatmalarda.. Bir de bayrağı taşıması.. Kaç kere top değmiş Tuncay’a? Abartmasınlar..”
Almanya takımının hangi zaaflarını maçı kazanmak için değerlendirebiliriz?

“ZAAFLARI olsa bile bizim bundan faydalanabilecek bir kadromuz yok elimizde.. Mesela Alman takımı çok önde bastığın zaman bocalıyor, arkada pozisyon veriyor.. Ama bizim karşı kaleyi baskı altına alacak adamlarımız yok.. Arda da yok ki takıma nefes aldırsın.. Biz bu kadroyla bu Almanlar’ı geçersek, demek ki Türkiye büyülü bir takım, ondan sonra Rusya, İspanya farketmez, kupayı da alırız.. Bizim İspanya önündeki İtalya gibi net defans yapmamız, boş alanları kapatmamız lazım.. Biz sağlam defans yapmayı da bilmiyoruz, gol yiyoruz ama normal, açık bir futbol anlayışı sergilersek fark yeriz..”
Peki biz bu Almanya’ya nasıl gol atarız?

“DÜNDEN beri ben de onu düşünüyorum, bulamadım henüz.. Yan toptan filan gol atmayı unutalım, yemezler.. Tek şansımız uzaktan şutlar olabilir.. Ben sırf bu nedenle Hamit’i tek forvet Semih’in arkasında oynatırım.. Kaleyi gördü mü vursun diye.. Tek forvet, beşli orta saha oynamalıyız.. Sağdan Kazım, soldan Ayhan, ortadan Hamit, Semih’e destek verecekler.. Gerideki 4’lü ve iki ön libero Aurelio-M.Topal yerlerinden hiç kıpırdamayacaklar.. Zan ile Balta hata yapmaya hep müsait oyuncular.. Bu yüzden Aurelio-Topal ikilisini bunlara yakın tutmamız lazım.. Bu 6’lı bloğu ceza sahasına gömülüp kurarsak yine yamuluruz.. Defansı 20-25 metreden itibaren kurmalıyız.. Hakan Balta’dan başkası oynamaz stoperde.. Semih tek forvet oynayabilir, koşuyor, basıyor, havadan etkili oluyor bazen.. Nihat’tan iyi oynar..

Bakın finali istiyorsak, orta sahayı ayakta tutmalıyız, maç ne kadar uzun 0-0 giderse bizim için o kadar iyi.. Penaltılar tek şansımız..”

Almanya son 4 yıldır öne geçtiği hiç maçı kaybetmemiş.. Biz ise hep geriye düşüp kazandık.. Bu istatistiği nasıl yorumlamalıyız?

“EMİN ol, Almanlar öne geçerse bizi de yener.. Peki biz kimleri yendik geriden gelip? Hırvatlar, Çekler, İsviçreliler bir mi Almanlar’la? Biz bu maçların 2’sini ’bal’la aldık, yukardan bir el dokundu bize.. Almanya, İspanya, İtalya’ya karşı bunu yapamazsın..

Almanlar’ın 4 önemli adamı var.. Podolski: Hayvan gibi güçlü, topa iyi vuruyor.. Klose: Hayvan gibi güçlü, çok süratli.. Ballack: Hayvan gibi güçlü, topa iyi vuruyor, havadan etkili.. Schweinsteiger: Hayvan gibi güçlü, her türlü şeyi yapıyor.. Bunlara önlem almamız lazım.. Ama nasıl alacağız, benim kafam basmıyor açıkçası..”

Terim’in bu başarıdaki rolü sence ne kadar?

“BEN demagoji yapamam.. % 50 şans faktörü.. % 30 futbolcular.. % 20 de Fatih Hoca.. Zaten bir hocanın takıma maksimum etkisi yüzde 20’dir.. Bana göre Fatih Terim iyi bir teknik direktör.. Üstüne çok da büyük şansı var yanında.. Futbolcuları buraya kadar geldikleri için tebrik ederim.. Ama futbol olarak bir şey vermedikleri için eleştiririm.. Türkiye’yi izlerken hiç zevk almıyorum maalesef.. Türkiye’nin iyi oynadığı bölümler, Çek maçının son 20 dakikası ile Hırvat maçının 2. uzatması.. O kadar işte.. ‘İsviçre maçının 2. yarısı iyi oynadık’ diyenlere şaşıyorum.. 3 tane pozisyon söylesene bana o maçta.. Arda’nın şutu rakibin ayağına çarpıp gol oluyor, herkes başlıyor destan yazmaya.. Adamların kaç tane pozisyonu var.. Turnuvanın uzak ara en kötü oynayan takımıyız.. Yunanistan’la beraber.. Bizim en büyük hatamız ne biliyor musun? Biz hiç gerçekçi değiliz.. Son saniyede 2-1 yeniyoruz, skora bakıp aldanıyoruz.. O zaman ben doğru söylesem de ‘Gamlı Baykuş’ gibi gözüküyorum..”
__________________
sevil1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla