Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2008, 12:20   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Türkiye'ye çirkin benzetme

İngilizler'den çirkin kampanya! Türkiye'yi korkunç bir benzetme yapan İngiliz, Türkiye aleyhtarı kampanya başlattı!
Bir İngiliz, Türkiye'de yaşanan hayvan ölümlerini gerekçe göstererek Türkiye'ye tatile gitmeyin çağrısı yaptı. Bir internet sitesi aracılığıyla yapılan bu çağrı, İngiltere'de bazı medya organlarında da yer alınca; bazı hayvansever tatilciler, Türkiye programlarını iptal etti.
Muğla'nın Bodrum, Aydın'ın Didim İlçeleri ile Antalya'da son aylarda yaşanan kedi ve köpek ölümlerini protesto eden bir grup İngiliz'in kurduğu bir internet sitesinde, Türkiye ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a ağır suçlamalarda bulunuldu.

Sitede, hayvan katliamları durduruluncaya kadar tatil için Türkiye'ye gidilmemesi istendi. “Discover Turkey- Hell on Earth for Animals’ (Hayvanlar için dünyada cehennem olan Türkiye'yi keşfedin) ifadelerinin ardından Bakan Günay'a hitaben, ‘Hey bakan bunu okuyor musunuz’ başlığıyla, Türkiye'de katledilen hayvanların fotoğrafları konuldu.
Click the image to open in full size.
Ereğli Belediye Meclis Üyesi İbrahim Söker'in tartışma yaratan fotoğrafları çok sayıda medya organında yer almıştı. Söker, yayınlanan görüntülerde yılanı, kafasını yere vurarak öldürüyordu...
18 Haziran'da Konya'da çekilen ve 19 Haziran'da Hürriyet'te de yayımlanan, Ereğli Belediye Meclis Üyesi AKP'li İbrahim Söker'in yolda yakaladığı bir yılanı herkesin gözü önünde başını yere vurarak öldürmesi sırasında çekilen fotoğrafları ile kuyruğuna taş bağlanıp öldürülen yunus, işkence edilmiş ve öldürülmüş köpek yavruları fotoğrafları da yer aldı.

‘TÜRKİYE'YE GİTMİYORUM’
İnternet sitesinde yine Bakan Günay'a yönelik “Bu hayvanca şovu gördünüz mü? Sizce Türkiye'yi yöneten bir parti mensubunun herkesin gözü önünde bu cinayeti işlemesinin sebebi ne? Sizce yılan saçlı kardeşi Medusa'nın başını kesen Perseus, İbrahim Söker'in çocukluk kahramanı olabilir mi? Sizce öfkeyle gerçekleşen canlı katliam gösterisinin sebebi bu olabilir mi” soruları yöneltildi, “Emin olun ki bu sayfalarda bu tip konuları, bu cani ruhlar normale dönene kadar okuyacaksınız. Şimdi lütfen AKP Halkla İlişkiler Sorumlusu Şükrü Akalın'a, Söker gibi kötü niyetlilerin partiden atılması için mesaj gönderin. Türkiye'ye hayvan haklarını uygulayana kadar turizm boykotu yapıyoruz. Bu nedenle sloganımız ‘Hayvan katliamı sona erinceye kadar Türkiye'ye tatile gitmiyorum” denildi.

‘ÜZÜCÜ AMA GERÇEK’
Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu internet sitesinde yayınlanan haber ve başlatılan kampanyayı çok aşağılayıcı, onur kırıcı bulduğunu söyledi. Uslu, “Sitede yayınlanan fotoğraf, haberler ve ülkem adına yapılan eleştirilere üzüldüm. Ancak sitede anlatılanların büyük bir bölümü gerçek. Yıllardır ilgili bakanlıklara ve belediyelere hayvan hakları konusunda adım atmaları için çağrıda bulunduk, ancak AB'ye girmeye hazırlanan ülkemizde bu konuda gerekli adımlar atılmadığı gibi hayvanlara yönelik saldırılar daha da arttı. Hayvanlara yönelik suçların, Kabahatlar Kanunu'ndan çıkarılar suç kapsamına alınmasını istiyoruz. Sitede yayınlananlar çok üzücü ancak, bu kozları ellerine biz vermiyor muyuz” diye konuştu.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla