Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-07-2006, 19:30   #1
Barisozgur
 
Barisozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Transferler bitti mi???

Bobo'nun kalmasının bugün netleşmesiyle yabancı transfer sonlandı.....Peki bundan sonra ne olacak? Sizce daha transfer gerekiyor mu?

Beşikaş bunu yıllardır yapıyor: 1-2 bölgeye iyi olarak algınan fıtbolcular transfer ediyor ama hep bir bölgeyi "eee hadi burayı da idare edelim" mantığıyla hareket ediyor....Bu sene defans üvey evlat mı?

Defanstaki dört adam sizce kim olacak? Nobre'yi defanstan ileri çıkacak olan kanat oyuncular Nobre'yi havadan besleyebilecek mi?


Bana göre: defansın göbeği ve kanatlar=?

(arkadaşlar önce hiç bir defans oyuncuna karşı bir antipatim olmadığını tam tersine desteklediğimi belirtmek isterim ama bu beni gerçekleri söylemekten alı koyamaz. Bazı arkadaşlar eleştiri yapmayı takımı sevmemekle eşdeğer gördüğü açin bu açkılamayı yapmak zorunda kaldım.)

Defansın göbeği İbrahim Toraman ve Gökhan Zan : Eğri oturup doğru konuşalım : Uefa maçı çeyrek finali ya da çok stresli maçları bu iki oyuncu ayakları titremeden karşılayabilir mi? Gökhan Zan konusunda umutluyum ama İbrahim Toraman çabuk panik olan bir oyuncu....Milli takımda ve diğer maçlarda üstüne pres yapınca nasıl inanılmaz pas hataları yaptığını hepimiz biliyoruz....Ancah ibrahim'in top çalma , sürat özelliklerine diyecek yok tabi! Şahane....

Kanat oyuncularına gelince Ali Güneş'le geçen sene kanatların ne kadar verimli(?!) ne kadar harika(?) işlediğini gördük....!Sol tarafta ise İbrahim'i hiç sormamk lazım...Oyun karakteri ya geriye ya yana pas yapmaktan ya da ileriye dümdüz koşmaktan ibaret!Not: Futbolda artık yana ve geriye yapılan paslar "pas" olarak kabul görmiyor. İbrahim'in sert falsolu orta yapma durumu olmadığına göre.... Mehmet Sedef daha kendini kanıtlamamış bir oyuncu...Oyun deneyimine ihtiyacı var...O yüzden performansı ?...Koray'ın aslen defansih orta saha olduğunu biliyoruz...Bir defans oyuncusu içinn top çalması olağanüstü iyi ancak kafa özelliği yetersiz...Baki 'yi pek tanımıyorum: ancak Ajax'ın altyapısında yetiştiğine göre bir "ışık" vardır....

Geçen senelerde Beşiktaş'ın hucuma yönelik en büyük defansif sıkınrtısı "topu oyuna sokamamak" olmuştu: Mevcut defans oyuncuları arasında Baki dışında bir değişiklik yok...İbarhim Toraman topu defanstan orta saha oyuncularına çıkarmayacağına/çıkaramayacağına göre bı iş diğer 3 defans oyuncularına kalıyor...Gökhan kendini devamlı geliştiren bir oyuncu.Ondan umutluyum ama ya kanat oyuncuları...Çünkü geçen senelerde biz Beşiktaş'ımızda top kullanamayan, üstüne pres yapınca bozulan defans örneklerini çok ama çok yaşadık.....Bunları unutmayalım.

Sonuç olarak bence defansın dörlüsüne en az 2 transfer yapmak gerek....İbrahim Toraman banko olduğuna göre en ekonomik davranılırsa defansın föbeğinin diğer oyuncularu-ı ya ZAn ya da Baki olacak ;diğer iki transferin biri mutlaka defansın kanadı ya da kanatları olmalı.....Hamit biraz masraflı ama inanılmaz faydalı bir transfer olurdu!Sol tarafa ise açıkçası isim önermek zor: kendini Hamit gibi kanıtlamış bir oyuncu yok çünkü.........

Konu Barisozgur tarafından (04-07-2006 Saat 19:49 ) değiştirilmiştir..
Barisozgur Ofline